Иван Звездев: Излъгах, че съм на вечеря с премиера!

Иван Звездев се оказа първата знаменитост, разкрита в уникалното шоу по Нова тв „Маскираният певец“.

Топ готвачът се опита да заблуди максимално и жури, и зрители за това кой се крие под маската на пауна, но в крайна сметка бе разкрит.

Той напусна състезанието с най-нисък зрителски вот, но зрителите ще го запомнят с ефектното шоу и изпълнението на песента „Domenico Modugno“. А какво любопитно сподели самият той, прочетете в следващите редове.

 

– Как се чувствахте зад маската на пауна в новото шоу „Маскираният певец”?

– Истината е, че е много забавно, когато чуваш как ти изреждат някакви имена, измежду които не е твоето, а пък става дума за теб. В един момент, когато предположиха, че зад маската е Иван Звездев, аз трябваше да се направя, че не съм аз (смее се).

Много ми беше трудно да показвам това безразличие на сцената, за да ги заблудя. Опитвах се да се премятам от смях, да хвърча с пера и т.н.

– Геро май пръв се досети кой се крие зад маската…

– Да, той усети, вероятно защото имам много разпознаваем глас, освен това в самата визитка има доста насочващи елементи. Бяха доста наблюдателни и навръзващи отделните факти, макар те да бяха подадени доста завоалирано.

Освен това в момента, в който моето име попадна сред предположенията, телефоните на съпругата и на децата ми са прегряли.

– А те не знаеха за това участие?

– О, да. Нямам ни най-малка представа. Всъщност те бяха убедени, че аз съм на някаква специална вечеря с премиера. Това беше най-опашатата лъжа, която успях да измисля. (смее се) Иначе беше трудно да обясня отсъствието си в събота вечер, а и не трябваше да будя никакви подозрения.

Забавното е, че дори когато са звъннали на жена ми, тя е казала, че не е възможно, защото аз съм на специално събитие с премиера.

– Успели сте в крайна сметка да подведете дори най-близките си?

Успях, но много трудно. Но аз съм професионалист, спазвам договорите си, а в случая този в „Маскираният певец” беше много сериозен. Наистина нямах право да издавам нищо, никъде и пред никого. Санкциите иначе са жестоки. Говорил съм с продуцента и той ме предупреди. Правих какво ли не у дома, само и само да ги заблудя.

– Какво например?

– Ами все пак трябваше да репетирам някак и го правех в кемпера, лъжейки вкъщи, че трябва да му ремонтирам нещо. На тях им беше странно на моменти, защото той е сравнително нов, за да има някакви проблеми все още. За мен беше важно да оправдая възможно найкачествено отсъствието си.

Една сутрин пък така се бях разпял вкъщи, а не знаех, че децата още не са излязли, че се оплетох страшно. Те казват:

„Ама на тате какво му става, че пее?!” и аз им казвам, че съм си пийнал малко ракийка и затова. И те още по-учудено: „Ама ти ракия ли пиеш?”, а аз – „Не, разбира се…”, така се оплетох, че не е за разправяне (смее се).

– Не е било никак лесно…

– О, изобщо. Като във филм на Джеймс Бонд се чувствах. Слагах една маска, когато идва да те взима шофьор от определено място. Не знаеш кой е той, той не знае кой си ти. Не говорим нищо по време на пътя, а имаш дъска с флумастер – и ако имаш нужда от нещо, пишеш на нея.

Много беше странно и друго – в екипа на продукцията видях много пирятели, с които ми се искаше да се здрависам, да ги поздравя, а нямаше как. Нямах право да говоря с тях, с никого.

Малко преди да изляза на сцената пък, ми се смъкна пояса, без малко да ми падне панталона, а аз мълча, нямам право да говоря с никого. Още на репетицията видях, че ми е широк и започнах да правя някакви знаци, а те си мислят, че им махам като паун и си репетирам.

– А ако бяхте останали още 12 седмици, какво ли щяхте да измисляте още вкъщи?

– Ооо, не ми се мисли. На мен просто ми олекна, че ме познаха, за да махна маската, защото ми беше много трудно. Да не говорим, че пеенето е много трудна задача. Маската буквално ме спаси, защото ако бях без нея, нямаше да се справя пред публика.

– Как реагира семейството ви, когато се прибрахте след участието?

– Хем имаше лек укор, че нямам доверие на найблизките си, хем се радваха. Беше ги много яд, защото в този момент са били заедно с приятели и не са следели шоуто. В един момент като са им зазвънели телефоните, са пуснали и всъщност са видели само финала. Изпитали са пълен шок (смее се).

– И сега какво следва? Музикална кариера?

– Ами.. концерт в Ню Йорк, календара вече е препълнен, самолетни билети са резервирани (смее се). Шегата настрана. Пеенето е нещо прекрасно, което за втори път преоткривам. Има много хора, които пеят и без да са брилянтни певци.

Мадона, например, не е найдобрата певица, но си прави шоуто. Не знам дали мога да стана певец, но емоцията наистина е невероятна./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА