Особености на мъжкото щастие

Особености на мъжкото щастие

След като вчера можехме да се насладим на мъжкия празник, днес решихме да се замислим за мъжкото щастие и неговите най-различни абстракции. Съществуването на подобно явление е почти невъзможно, защото поне в България ще се открие един човек, който да го развали – такава ни е природата и подозираме, че някъде там се крие убиеца и на вашето лично щастие. Дори и да не се срещнете с него, вашият услужлив ум ще се намеси, за да припомни по-неприятните моменти, през които сте минали, събуждайки някаква вина. Мъжкото щастие, господа, не съществува.

Защо? Ние просто не можем да бъдем щастливи и прекарваме целия си живот в търсенето му и вярваме, че състояние като сексуалното удоволствие, моментът на малка радост и удовлетвореността от достигането на някой конкретен връх, са точно такъв източник. Един човек е щастлив, когато остане гладен и преследва своята цел – през останалото време сме обречени да се заблуждаваме. И докато поредният литературен критик обяснява колко малоумни можем да бъдем, ние ще се фокусираме върху тезата и онези базови стъпки за събуждането на този душевен глад и познатата зависимост. Представяме някои основни принципи, които биха помогнали и в най-трудните моменти:

1. Спрете да мислите с долната глава

Благодарение на ерекцията, ние прекарваме инвестираме абсурдно много време в откриването на следващата сексуална емоция под формата на следващото нощно приключение, големите питиета и опитите за добавянето на още една чертичка върху голямата табла на спалнята. Всеки от нас е бил привличан от красивите дълги крака на бара, от високите токове, от прилепналите дънки и панорамното деколте. Жените са нашата най-голяма слабост и обикновено са събрали всички грехове на Содом и Гомор в себе си. Те знаят как да ни манипулират, могат да четат мислите ни и да разбират всички най-съкровени желания – японски очил… жени четат в момента! Това е тяхната сила и нашата най-голяма слабост. Чували ли сте историята за обвързания мъж, който отказал на непознатата красавици? И ние не сме. И докато долната глава може да е източник на невероятно щастие, тя също така се превръща и в инструмент на злото, защото в грешните ръце може да отнема коли и къщи, да изпразва банкови сметки и да ви прави по-нещастен от контрольор сред редовни пътници. Денят, в който спрете да виждате жените само като сексуални обекти ще е и първият ден на свобода, която никога не сте изпитвали. Както казва северозапада „Когато к**о умре, п**ки много!“. Не казваме, че трябва да го режите, просто не му давайте онази власт, която получаваше преди и п**ките пак ще са много и този път ще останат без власт. Представете си всяка жена, която се е отказвала от вас, щом разбере, че сте готов да я заведете в спалнята? Спомняте си онзи съвършен момент, в който е знаела, че можете да бъдете неин, нали? Сега ролите ще се разменят, защото контролът й вече е изгубен и вие отново сте интересен. 

2. Спрете да давате най-доброто от себе си

Ако сте човекът, който дава 110% от себе си във всяко начинание, значи попадате в графата на едни от най-нещастните и лесни за манипулиране хора. Във всеки от нас се крие личност, която се отдава на чуждите каузи така, сякаш са неговите лични. Можете да правите това на работното място и по този начин да получите повишение, можете да прекарвате безсънните нощи в създаването на собствени проекти, но никога, повтаряме, НИКОГА не давайте всичко от себе си за чуждото щастие и нужди. Не бъдете най-добрият партньор, не бъдете и най-добрият приятел. Статистиката показва, че колкото по-добри сте с всички, толкова повече ще ви се качат на главата. Мъжкият свят е като много свирепа игра на покер и само глупакът ще покаже всичките си качества на първото раздаване. Научете са да отказвате, без да се чувствате гузни и най-накрая осъзнайте горчивата истина – вие сте единственият човек, който отговаря за собственото си благосъстояние и вашите интереси са приоритет. Бъдете електрона, който ще обърка цялата система като я напусне. Все пак сте възпитавани да бъдете кавалери, а не роби. Обучавани сте да бъдете служители, а не марионетки. И не забравяйте, че и в шаха пешката има всички шансове да се превърне в кралица. 

3. Никога не си губете времето в преследването на една жена

… има и по-лесен начин. Да впечатлите нежния пол вече не е особено трудно, защото западната култура най-накрая ни позволи да влезем в страната на неограничените възможности, да получим мечтаната тройка и дори да не се налага да плащаме. Благодарение на всички американски сериали, налагането на културата и изключително сериозните разминавания в класите, българският мъж може да получи точно това, което иска – изключително красива изкусителка, чийто мозъчни функции са с продуктивността на пиле в KFC. Понякога ни е трудно да повярваме, че съществуват самотници, след като някои духовни идеали вече се принизиха до притежаването на лъскава кола и запазена маса в нощно заведение. Тук сме длъжни да отбележим, че това далеч не са всички жени (СЛАВА БОГУ), но масата, за огромно наше съжаление, е точно такава. Когато търсенето е изключително отчаяно, а предлагането – скромно, идва и вашето време да заблестите. И тук сме длъжни да отбележим, че нямате нужда от нищо материално. Бъдете себе си, бъдете умни и не преигравайте. Добрият оратор може да постигне много повече от всеки друг – не можете да качите колата в леглото, за да свърши вашата работа. Жената изпитва оргазмите в главата си, което означава, че ще трябва да използвате правилният набор от похвати, за да сте сигурни, че ще останете там за много дълго време. Успеете ли да влезете в нейното съзнание, тялото ще вярва винаги, че вие сте най-добрият, който е срещала. Забравете за всички останали тактики, заучени лафове и всякакви други илюзии! Не четете сценария, той е за аматьорите! 

4. Вие сте архитектите на собственото си щастие

… и никой друг. Смъртта може да е занимание самотно, но нека не забравяме и една друга сентенция от г-н Ницще: „За да можеш да понесеш самотата си – трябва да си или животно или бог!“. Същото важи и за личното щастие – или сте егоисти или никога няма да го намерите. Истинският мъж трябва да пази своите позиции и идеали. Ако не сте щастливи в момента, значи сте елемент в щастливото уравнение на някой друг. Събудете се, направете си плановете, поканете приятели и партньори, изчакайте да ви откажат и да предложат собствените си идеи, откажете им и правете това, което ВИЕ искате – друг начин няма. 

5. Бъдете независими

Това трябва да бъде вашият най-голям стремеж. Независимият човек има правото сам да избира посоката, по която да тръгне, да разпредели времето си без да се съобразява с някой друг и най-важното – да прави това, което му носи удовлетворение. За да постигнете това, трябва да бъдете едно от изброените:

1. Най-безскрупулната личност, която познавате.

2. Най-жестоката личност, която познавате.

3. Да бъдете най-умната личност. 

Тези три групи могат да бъдат щастливи, а всички останали просто съществуват. Когато откриете себе си, оформите се като личност и най-накрая се откачите от работните окови, тогава вече сте независими. Тогава разполагате с всичкото си време, избирате хората, които да допуснете или да не допуснете до себе си и преоткривате смисъла на тази дума, която Коелю повтаря толкова много.