Нов скандал удари кралското семейство! Майкъл Оуен се натискал с Елизабет II в

Носителят на Златната топка (2001 г.) и бивш национал на Англия Майкъл Оуен пише в своята автобиография, че имал случай, при който се понатискал с кралица Елизабет Втора в асансьор. Вестник „Дейли Мейл“ публикува поредния откъс от книгата, в който футболистът се е почувствал засрамен от английската кралица, пише лупа.

Любопитната случка е станала по време на традиционни конни състезания на хиподрума в Аскот.

Бившият английски национал Оуен е страстен почитател на конните надбягвания, като дори има собствена конюшня и отглежда състезателни коне.

„Когато кралицата пристигна при асансьора, 15 души вече чакахме отпред. Изведнъж тя каза: „Хайде, ще се понатиснем вътре“. Аз си свалих шапката, тъй като смятах, че така е коректно според етикета. А тя ме погледна и повиши тон: „Ако си сложите шапката, може би всички ще се сместим.“ Не знаейки какво да сторя, аз си сложих шапката. Почувствах се адски засрамен. До ден-днешен не знам дали тя се шегуваше. В асансьора съпругата ми Луис ме ръчкаше с лакът и в същото време едва сдържаше смеха си, тъй като виждаше колко съм сконфузен от думите на кралицата“, разказва Оуен.

 

В биографията си „Презареждане: Моят живот, моето време“ 39-годишният бивш нападател на Ливърпул, Реал (Мадрид), Нюкасъл, Манчестър Юнайтед и Сток Сити признава и за интересна случка с английската кралица от вечерта преди конните надбягвания.

„Бяхме поканени на вечеря в Уиндзорския дворец. Много внимавах с коя ръка държа вилицата и постоянно следях да се държа според етиката. Оказа се, че въобще не е трябвало да се притеснявам за това. Кралицата разчупи атмосферата, започвайки да подхвърля от предястията на своите кучета“, пише бившият английски национал в биографията си.

Майкъл Оуен разкрива, че страстта му към конете е помогнала за трансфера му в Манчестър Юнайтед през 2009 г. Тогавашният мениджър на „червените дяволи“ Сър Алекс Фъргюсън също е запален по конните спортове и отглежда състезателни коне.

„Познанството ми с него беше предимно заради конете. При първата си среща говорихме много повече за конни надбягвания, отколкото за футбол. Странното е, че Сър Алекс никога не каза директно, че ме иска в отбора си. Това някак си беше очевидно и за двама ни. Когато се разделихме след разговора, усещах, че скоро ще съм играч на Манчестър Юнайтед“, разкрива Оуен.

Както е известно, биографичната книга на Майкъл Оуен му донесе скандал с Алан Шиърър. Поводът за това е описанието на престоя на нападателя в Нюкасъл, който е определен като грешка. В тази връзка една от най-големите книжарници в света за спортна литература, базирана в Нюкасъл, отказа да продава „Презареждане: Моят живот, моето време“.