Добра фитнес храна

Добра фитнес храна

Както казват умните хора – фитнесът е колкото стабилно трениране, толкова и добро хранене и сън. Ето някои от най-препоръчителните фитнес – храни:

Пилешко

Освен, че трябва да поглъщаш стабилно количество пилешко, добре е да наблягаш предимно на бялото му месо (гърдичките). Пуешкото и телешкото са добра алтернатива, ако пилето ти омръзне.

Ориз

Колкото повече – толкова повече, както е казал Мечо Пух.

Гледай обаче храненията да са по малко, но на често – да кажем през 3 часа. За да не ти се дръпнат очите, редувай ориза с прости въглехидрати като спагетите.

Риба тон и сьомга

Най-препоръчвани в случая си остават рибата тон и сьомгата. Месото и на двете е изключително богато на протеин, Oмега 3 мастни киселини и витамин D, което го прави и доста търсена храна от спортистите.

Банани

Много богати на витамин B6, витамин C и калий, бананите освен това съдържат съединения, които се борят с няколко вида рак и помагат на хора с проблемно кръвно налягане. Ако ти омръзне да ги ядеш, прави си бананови шейкове.

Яйца

Понеже с жълтъците не е добре да се прекалява, добре е ако при консумация на повече от 3 яйца дневно, ядеш само белтъците. Най-добре е да ги ядеш варени, а ако все пак правиш омлет, зехтинът е твоята мазнина!

Млечни продукти

Кисело, прясно мляко, кашкавал, сирене, както и всякакъв вид сирена като Моцарела, Гауда, Ементал, Пармезан, Бри, Камембер. Някои от тях са с по-високо съдържание на мазнини, така че не прекалявай!

Черен хляб

100% ръжен и пълнозърнестият са видовете хляб, които трябва да ядеш, ако си решил сериозно да изчистваш корема за лятото! Ако можеш да минеш и без него, още по-добре!

Коментари