Някои грешки във фитнеса

Някои грешки във фитнеса

Не сме най-големите разбирачи! Просто подбрахме някои основни правила за хора, които тренират за удоволствие и тонус, а не за професионални бодибилдъри или мъжаги с големи амбиции във фитнеса:

Не дишаш правилно

Има хора, които почти не дишат, докато си правят упражненията, а това е меко казано безразсъдно. Вероятно е излишно да обясняваме ролята на кислорода в случая, особено за организъм, подложен на тежко физическо натоварване.

Почиваш повече

При почивките между сериите в едно упражнение най-често трениращият прави грешката да се заприказва с някого и така губи ритъма на тренировката си и времето за глътка въздух преди следващата серия.

Не пиеш вода

Чувал си, че не е хубаво по време на тренировка да се пие вода? Абсолютни глупости! Разбира се, не трябва да се наливаш като стар алкохолик след пиянска вечер (натоварваш сърцето и бъбреците), но е желателно да приемаш по малко през известно време именно, за да подпомогнеш сърдечната дейност.

Тренираш на пълен стомах

Току-що си станал от масата, където си погълнал две паници боб с пушени ребърца, три филии хляб, една бира и две парчета от домашната торта на баба ти. Къде си тръгнал бе, братко?

Почиваш по-малко

Макар групата на тези, които почиват повече от необходимото между сериите да е значително по-голяма, има и такива, които почиват доста по-малко от времето, което е нужно на пулса им да си върне нормалните стойности.

Тренираш на празен стомах

Има само едно по-лошо нещо от това да тренираш на пълен стомах и това е да тренираш на празен стомах. Важното е да си ял поне час-два преди тренировка, а ако не си – един банан ще ти даде временно чувство за ситост и енергия.

Тренираш гол до кръста

Има и шматки, които в старанието си да покажат муслулатура, тренират голи до кръста, като не си дават сметка, че това не е добре за растежа на мускула и така се изстива много по-лесно и бързо, отколкото ако си облечен като нормалните хора.

 

Коментари