България се оказа много по-древна и славна, отколкото я мислехме

Винаги сме знаели, че България е една от най-старите държави с най-славна история, но едно ново научно откритие сочи, че истинската българска история е много по-стара и славна, отколкото се смяташе досега. 

Не става дума и за комплексарско-патриотарски напън да се изкараме по-стари и велики, отколкото сме, защото авторите на откритието дори не са българи.

Ето и смайващата истина, която ще накара целия свят да погледне към България със същия интерес, с който доскоро следеше „Игра на тронове” – най-гледаният сериал в историята на телевизионните сериали. Защото истината е, че древните български владетели произхождат от рода на кралските телохранители в дома Ланистър от Вестерос.

Откритието е направено от научен колектив в Босна и Херцеговина, издал учебник по история. В главата за произхода на българите е показано изображение на хан Крум, което категорично доказва родствената връзка между легендарния владетел с още по-легендарния Сандор Клегейн, по прякор „Хрътката“, знаменосец на Дома Ланистър и лична охрана на принц Джофри Баратеон.

Авторът на този пост в Туитър е написал над страниците от учебника: „Нациите и национализмите са, разбира се, въображаеми общности. Но какво да кажем, когато шантави националисти използват нелицензирани репродукции с герои от „Властелинът на пръстените” и „Игра на тронове”, за да доказват предполагаемата древност на, например, словени и българи?”

Така че български ханове от рода Дуло произхождат от древния род на кралските телохранители от дома Ланистър (или обратното). Това обяснява и някои факти, свързани с по-новата българска история, в която телохранител на владетеля накрая сяда на трона му. Историята се повтаря или пък една древна българска традиция е възобновена.

В същия босненски учебник има и друго интересно историческо откритие: изглежда един от прародителите на словенските племена е Арагорн. Отгледаният от елфите последен наследник на Исилдур е авантюрист и наемник, участник в Задругата на пръстена и битката при Шлемове усое. За него още няма телевизионен сериал, но скоро може и да се появи.