Безпогрешна японска техника маха болката за минути! Правете я всяка вечер!

Тази японска техника ще премахне различните болки в тялото ви и то само с една процедура.

Съгласно принципите на рефлексотерапията, на стъпалата на краката са разположени основни точки, които са отговорни за правилното функциониране на целия организъм.

Такова просто действие, като масажирането на краката, ще ви помогне да забравите чувството на болка в различни части на тялото!

Благодарение на стимулирането на специфични области се предизвиква приток на кръв към вътрешните органи, а това помага за решаване на редица здравословни проблеми.

Масаж на краката:

Нервните окончания, които са разположени на стъпалата са ценен инструмент за изцеление! В източната медицина, масажът на стъпалата и пръстите се смята за панацея.

Правейки тази процедура вечер, ще почувствате подобряване на самочувствието, прилив на сила, а по време на нощния сън вие пълноценно ще си починете и ще се събудите на сутринта напълно обновени …

Ако масажирате връхчетата на пръстите на краката, можете да се отървете от главоболие и да стимулирате мозъчната дейност.

Зоната около големия пръст на крака, ще ви помогне да не страдате от болка във врата – просто трябва да го масажирате активно.

Масажът на зоната в центъра на стъпалото помага да се справите със заболявания на белите дробове, облекчава патологичното състояние при астма, помага при задух.

Разтягайки зоната точно под големия пръст на крака, изпъкналата възглавничка, вие ще се погрижите за цялата сърдечно-съдова система и ще помогнете на сърцето да работи без прекъсване.

Масажът на вътрешната част на крака под свода, премахва тежестта от черния дроб и облекчава тази болка.

Болките в гърба ще утихнат, ако добре масажирате петата.

Рефлектологичен масаж на стъпалата:

Самомасажът се прави всяка вечер преди лягане. С топли ръце се размачкват най-напред стъпалата, а след това се масажират като се редуват кръгови движения, триене с лек натиск, поглаждания и пощипвания. Можете да включите в този процес и кокълчетата на ръцете и юмруците. Използвайте масажно масло с капка от любимото си етерично масло за допълнителн релаксиращ ефект.

Особено внимание отделете на проблените зони. Натискайте и отпускайте последователно точката на това място за една минута. Индикатор за коректността на вашите действия е липсата на болка.

Противопоказни за този масаж са остри възпалителни процеси и гъбични заболявания на краката.

Глава:

Масажът на върховете на пръстите помага за облекчаване на главоболие и има положителен ефект върху мозъка, стимулирайки работата му.

Очи:

За премахване на умората на очите ще помогне масажът в зоната на стъпалото под 2-рия и 3-тия пръст. Редовно въздействайки на това място, в крайна сметка може дори да подобрите зрението си.

Тънки черва:

За да се реши проблемът с прекомерното образуване на газове и запека помага масажът в центъра на свода на стъпалото.

Бял дроб:

За възстановяване и пречистване на белия дроб се препоръчва масаж в областта на стъпалото под пръстите. За пушачите, настоящи и бивши, това е особено полезно.

Кръст:

Обърнете внимание на тази област, ако страдате от ишиас! Масажът на петите ще донесе необходимото облекчение.

Шия:

От болка в областта на шийните прешлени страдат една трета от работещите в офиси. Отделете за себе си малко внимание след натоварения работен ден за облекчаване на напрежението и болката в областта на шията.

Сърце:

Всички нарушения на сърдечния ритъм и дискомфорт в областта на сърцето са причина да се потърси незабавно медицинска помощ. Но, като превантивно действие можете да разтриете съответната зона на стъпалото.

Колене:

Болката и умората в коленете облекчава масажирането на външната страна на всяка пета.

Стомах:

За добро храносмилане е полезно да се въздейства на горната част на свода на стъпалото. Освен това рефлексотерапията няма да бъде излишна при комплексното лечение на стомашно-чревни заболявания.

Щитовидна жлеза:

Редовният масаж в тази област ще спомогне за правилното функциониране на щитовидната жлеза.

На нашия черен дроб не може да се завиди! Поддържайте здравето му с масаж в съответната област на стъпалото, това няма да е излишно …

Отървете се от болките в гърба, поддържайте работата на целия организъм и укрепете нервната си система, отделяйки около 10 минути за редовен масаж на стъпалата.

Наслаждавайте се на здраве и щастие!

Уморените крака заслужават поощрителен масаж.

Побързайте да споделите тези ценни съвети с приятелите си, не ги лишавайте от възможността да ги научат!