Имаме по-дълъг с*ксуален живот от жените!

Имаме по-дълъг сексуален живот от жените!

Точно така – няма такива като „падал ни“, „трябвало ни виагра“. научно доказано: мъжете е по-вероятно да се наслаждаваме на секса в напреднала възраст от жените.

Можем да очакваме близо пет години по-дълъг активен сексуален живот от жените, показва анализът на данните от американско проучване сред близо 6000 души. По принцип на 55-годишна възраст мъжете имат пред себе си още средно 15 години активен сексуален живот, а жените – едва 10,5 години, установило проучването, публикувано във в.

„British Medical Journal“.

Ключът според учените е доброто здраве, защото то увеличава сексуалното желание и наслада. Хората в добро здраве е два пъти по-вероятно да имат влечение към секса спрямо болните или с влошено здравословно състояние. Освен това е по-вероятно те да правят по-добър и редовен секс, един или два пъти седмично, установили експертите.

Като цяло мъжете е по-вероятно от жените да бъдат сексуално активни, да имат по-добър сексуален живот и да изпитват влечение към секса. С напредването на възрастта разликите между двата пола се увеличават. Най-голямата разлика е при хората във възрастовата група от 75 до 85 години, при които 38,9% от мъжете заявяват, че са сексуално активни спрямо 16,8% от жените.

41,2% от представителите на мъжкия пол изпитват влечение към секса спрямо едва 11,4% от представителките на нежния пол. Стейси Теслър Линдау и Наталия Гаврилова от Чикагския университет изследвали данни от американски проучвания при група мъже и жени на възраст от 25 до 74 години и друга група на възраст от 57 до 85 години.

Близо три четвърти от мъжете във всички възрастови групи имали партньорка. При жените само две трети от участничките в изследването на възраст между 25 и 54 години имали партньор. При жените на 75 и повече години по-малко от четири на всеки десет имали партньор поради по-голямата продължителност на живота на жените и тенденцията мъжете да се женят за по-млади дами.