Какво правят жените на работа?

Какво правят жените на работа?

Не само мъже седим пред компютри по цял ден и симулираме работа! Има и доста вървежни дами, на които се налага да загубят някой и друг час покрай бачкането си, и намират в офиса камара неща за правене. Ето какви са най-основните:

Клюкария

Не казваме, че всички жени са клюкарки! Просто доста от тях обожават да разцъкват из фейсбук-профили на свои бивши гаджета, техните настоящи гаджета, свои омразни жени, приятели на приятелки на приятели и т.н. После нещата по възможност се обсъждат с някоя настроена за слушане и подкрепа колежка. А после снимкоразглеждането, статусочетенето и изобщо stalk-ването в нета продължава с пълна сила.

Гейминг

Ако си мислиш, че само ти тайно цъкаш игри в работно време, жестоко се лъжеш. Може да се размазват само на solitaire или Angry birds, ама не си го спестяват. Да, нямат твоя дух, който прояваваш, докато раздаваш headshots в Quake 3 или пускаш нитрото в последната NFS, но все пак се кефят. Което си е достойно за уважение!

Свалки

Дали не им е хрумнАло, че могат да забият де що има подходящ ерген (и не само) из нета? Познаваме поне няколко обвързани дами, които си имат профили из сайтовете за запознанства и от време на време се бодват с някого ей така, за спорта. Откъде познаваме тези жени?… ОК, мини на следващия вариант за женски занимания.

Свалки 2

На някои изобщо не им е необходимо да си търсят флирт и/или секс в нета, защото имат доста възможност сред колегите си. При нас, знаеш, не е така, но има мръсници, които успяват с лекота да забият някой колега и по цял ден да го дървят с двусмислени коментарчета и усмивки. Това ни е нещо като фетиш, та хвала на такЪви жени!

Телефон

Говоренето по телефон е изкуство. За тези жени мобилните оператори създадоха потребителски планове с по 2000-3000 безплатни минути, а това означава начало на съвсем истински Ад! Ако си сред нейните имена в група „Приятели“, тя ще те тормози, ще ти разправя какво е яла снощи, какъв филм е гледала и как шефът й е г*з, докато ти само си мислиш как да я изклатиш. Да, понякога животът е несправедлив. Още по-кофти е обаче, ако в ролята на бъбривката по телефона е колежка в твоята стая – няма да млъкне и дори ще ти пречи на симулирането на дейност!

Хоби

Ръкоделие, сантасе (скришом с колежката от съседното бюро), писане в дневника, четене на книга (браво!) или любимо списание, отглеждане на цвете в саксия (специално донесено в офиса)… Правят какво ли не. Повечето им такива занимания ни звучат адски смешни, ама сме убедени, че ако те наблюдават с какво си губим времето на работа, също ще се хилят много.

Друга работа

Ето това вече е друго. Не сме сигурни, че е много етично и въобще законно, ама знаем, че някои мацки вършат работа „на парче“ или на хонорар, докато са в работното време на основното си бачкане. Хубаво, де – правят по някой и друг лев отгоре, ама ако ги хванат, доста трудно ще обяснят защо, аджеба, не вършат работата, за която им се плаща на това място, а си действат по странични проекти. И все пак – по-добре това, отколкото да се гримират с часове, честно.

Всичко друго

…, но не и да работят. Ще си цъкат из телефоните, ще си лакират ноктите, ще се гримират най-старателно, ще чоплят семки, ще гледат тайничко филм на компа – има какви ли не варианти. И, не – ние не правим тия неща!