Мръсните тайни на дубайските шейхове

Дубай е символ на богатство и лукс. Тук идват на почивка най-богатите хора в света, тук се създават всички условия за това.

В същото време правителството на ОАЕ следи внимателно репутацията на страната и нейните хора: много неща са забранени, шейховете водят скромен живот, занимават се с благотворителност и не правят нищо осъдително. Но всичко ли е толкова розово?

Оказва се, че тъмни страсти бушуват под тази скромна повърхност.

Те също имат скелети в килера и то какви скелети! 
Тук, например, известният сайт WikiLeaks, който съдържа доста сериозни тайни, веднъж публикува интересна информация. Според публикувания документ, в Дубай алкохолните напитки, макар и официално забранени, наистина се намират в изобилие за тези, които имат пари.

Спиртните напитки са най-безобидното нещо, богатите хора в Дубай използват много по-вредни вещества и организират партита с изобилие от леки момичета с логичното продължение на вечерта.

Друго интересно откритие е, че красивите и богати модели от Instagram действително работят като момичета на повикване за богати араби. За техните услуги момичетата получават добри хонорари, възможност за почивка в скъпи хотели и яхти. А  акаунтите на моделите в Instagram са нищо повече от място за търсене на богати клиенти.

За грозната истина наскоро разказаха различни новинарски агенции, включително световноизвестната Fox News. Историята на Алиана Лазада Гонзалес влезе в светлината на прожекторите, след като някои шегаджии се съгласиха с нея да й платят 50 хиляди долара за услугите, а след това публикуваха снимки на кореспонденцията. След скандала момичето се оттегли от всички социални мрежи.

Но в скандалните истории не само бяха замесени хора, но и … коне. Кралското семейство на ОАЕ отдавна е известно на света като собственик на отлични състезателни коне, които един след друг печелят победи в конни надбягвания, включително и в Световната купа.

Но тайната на постоянните победи се разкри преди няколко години. По време на скандала стана известно, че конете просто се помпат със стероиди преди състезанията. Освен това в Дубай тази практика е повсеместна – за местните конни надбягвания много собственици използват вещества, за да направят конете по-бързи. Остава само да се симпатизира на бедните животни.