Мъжки кодекс – Част 1

Мъжки кодекс - Част 1

Научи ги добре – все едно ще те изпитват за оценка за срока! Или е последният ти изпит преди дипломирането! И после ги прилагай, ей!

 

Преместване

Твой авер се мести от апартамента си в нова къща или просто се изнася от мазето на родителите си? за каквото и преместване да става въпрос, мъжките правила повеляват: трябва да си на линия! Ако имаш кола, разчисти багажника и се приготви да опаковаш и разопаковаш. Ако пък имаш ремарке, въобще не трябва да става въпрос – сам трябва да предложиш услугите си на нуждаещия се!

 

Ергенското парти

Предстои сватбата на друг приятел (вече си му каза, че се е прее*ал, ама той настоява…). На ергенското парти си и е адски весело. Купонът е един от най-добрите, на които си бил, и около доста олюляващите се идиоти (включително и твоя милост) се разхождат стриптизьорки, а бъдещият съпруг е полугол и удря с камшик боядисано в розово магаре! Тази картинка плаче да бъде споделена, но НЕ! Длъжен си да си траеш! Най-важното е, разбира се, целият колорит на последния ергенски запой да остане тайна за бъдещата булка, колкото и готина и „разбрана” да е тя.

Може да твърди, че би приела всичко, но проговориш ли за тази специална и изпълнена с яки мацки вечер, ергените може да си останат с един повече от предвиденото!

 

Чисти сметки, добри приятели!

Най-добрият вариант е да не дължиш пари и да не ти дължат пари. Това обаче, знаеш, е малко трудно постижимо в нашата действителност. Все някой ден ще ти се наложи да помолиш за финансова помощ някой другар, в което няма нищо лошо. Важното е да не забравиш да се издължиш. Имахме един колега, който така редовно завличаше всеки с по 10-20 лв и никой не му се радваше за което.

 

Приятел в нужда се почерпва!

Не бъди стиснат, ако твой приятел току-що е изгубил работата си или жената на живота му е срещнала друг мъж на живота си. Един истински приятел трябва да почерпи „опечаления” си другар с нещо алкохолно, и то толкова пъти, колкото е необходимо той да се почувства по-добре… или поне да си помисли, че се чувства по-добре… или докато спре да мисли!

 

Крило

Когато си в бар и пичът, с когото сте тръгнали да забивате двойка дами, има нужда ти да правиш компания на невзрачната приятелка на куклата, която той си е харесал, пий едно на екс и влизай в играта! Без да задаваш въпроси, просто го правиш!

 

Част 2 – скоро!

 

Фейсбук – сега!