Връщането при бившите

Връщането при бившите

Мъжът никога не забравя своите партньорки. Те са ловните трофеи, които закача на виртуалната си стена. Не забравя позите, размерът на гърдите и онези странни звуци, които издава в по-късните часове на нощта. Жените също не се разделят с натрапчивото чувство на мъжкото присъствие.

И в двата лагера се ражда една носталгия, когато човек остане по-самотен. Във всяка връзка има доминиращ фактор, който постоянно задава онзи прекрасен въпрос „Ами ако?“. 

Идват дилемите, скрупулите, забравените чувства и серията други жестокости, които мозъкът може да свърши. Има нещо, което трябва да се помни винаги – новото винаги е по-добро, особено при връзките. Ако пазиш снимката на партньора/рката, следващите редове са за теб.

Губиш време

Всички слагат времева бариера, в която стоят у дома и се самосъжаляват. Други се отдават на безпризорно развяване на члена, а трети идват в офиса с бутилка и започват да споделят мъката. Точно в този вид страдание и траур се профуква ценното време, в което може да прави много по-полезни неща. Нека не забравяме, че едва ли си страдал толкова за свободата, която се връща обратно. 

Погледите назад

В природата съществува кръговрат на водата, но не и кръговрат на хората. Единственото време, в което има щастие е началото, когато отношенията са изненадващи, забавни и мотивиращи. След това се сваля гарда, ти дебелееш, тя спира да се гримира, ти се дразниш на всичко, тя започва да не си бръсне краката. Не можеш да влезеш в една река два пъти. Примамливата идея за връщането назад е коварна, защото изведнъж релаксираме от нервните кризи и осъзнаваме, че сме направили грешка, уж. Не можеш да гледаш един филм два пъти и да бъдеш изненадан, защото злият герой ще е добър този път…

Хората си остават хора

И не се променят. След 20 години, отново ще напикаваш седалката в тоалетната, ще говориш толкова силно по телефона, ще се оригваш гласно на дивана и ще останеш привърженик на ходенето по боксерки из дома. Милото ще продължава да бучи, когато закъснееш, забравиш да направиш комплимент на прическата запален газов бойлер и ще тряска вратите, след като не можеш да огрееш навсякъде. Кой разумен човек ще иска точно това отново? Не влизай отново в ада, след като си успял да се измъкнеш. Само Худини може тези фокуси. Не вярвай на обещанията за промяна, дори политиците може да бъдат много по-честни. 

Тя предлага секс

Единственото нещо, на което човек не може да устои. Сексът с познатите героини може да е много добър, защото нямаш нужда от доказване – знаеш какво харесва, тя знае от какво имаш нужда и щастието е пълно. А какво трябва да правим после? Това е основният въпрос. Задоволяваш импулса си и отново връщаш добрата стара апатия. Амин!

Продължаването напред

Земята не може да се върти на обратно, не можеш да пикаеш срещу вятъра, не можеш да бъдеш вечната опозиция и осъзнаваш, че няма вечна съпротива. В един момент ще трябва да спреш мразенето на бившата, хуленето й по телефона и обясненията, в които й показваш, че е истинска овца, защото те е изоставила. Дами, вие също трябва да спрете да бучите, вашата власт падна! Разкарай всички спомени, сърцераздирателни истории и започни да излизаш с други хора. Смени компанията, ако се наложи. Вкъщи няма нищо интересно. Останали са само призраците на бившите скандали и изхабените нерви. Осъзнай, че си свободен и вече можеш да гледаш порно на максимален звук! 

Дали

Какво се случва, когато се върнеш назад? Започваш да осъзнаваш, че си направил огромна грешка, след като си я заразял. Въпреки, че никога не сте се обичали, сега се преструвате толкова, че дори актьорите от „Дързост и красота“ завиждат. През следващите седмици ще получиш всичко, което не си получил в леглото от нея: анален секс, музикалната програма на MTV, бавна камила в пустинята – бърза кобилка в прерията и още много други. Следват романтичните клиширани моменти, в които се разменят подаръци и изненади. Следва охлаждане на страстите с редица скандали, защото доверието е потънало в тоалетната. Започвате да се усмихвате, но имате желание да се замеряте с кухненските ножове. Продължавате да се усмихвате и планувате убийството на другия. Започвате да си повишавате тон, да показвате отровата и накрая открито си крещите. 

Мерси, ние ще пропуснем, а ти?