Спасение срещу остеохондроза-Гимнастиката, от която шийните прешлени се връщат на място и чувстваме облекчение

Работата в офиса, дългото стоене пред телевизора, постоянното постоянното висене в социалните медии през телефона, липсата на физическа активност и нездравословната диета са причините за различни заболявания. Но най-често и неприятно от тях е остеохондрозата.

По-точно, остеохондрозата на шийните прешлени . Следователно, виенето на свят, гаденето, болките в шията, често се бъркат с умора.

За лечение на остеохондроза най -ефективният метод е лечебна гимнастика. Помага за нормализиране на кръвообращението в шийните прешлени и възстановяване на правилното положение на прешлените. Едно от най-ефективните се счита набор от упражнения на д-р Бутримов, който той развива вече 30 години.

Гимнастика срещу цервикална остеохондроза

Остеохондрозата на шийните прешлени е заболяване, което е процес на постепенно разрушаване на хрущялната тъкан на междупрешленните стави и дисковете на цервикалния регион. Болката във врата или изтръпването в ръцете се усещат от хиляди хора всеки ден. Но по някаква причина, те отдават на тези симптоми по-малко значение, отколкото студ, например.

И когато става въпрос за силна болка, когато дори главата е трудно да се завърти, процесът на лечение става труден, дълъг и скъп. Имайте предвид, че първите признаци на заболяването се появяват на 25-годишна възраст.

Вратът съдържа много кръвоносни съдове и нервни окончания. При остеохондроза се притиска гръбначната артерия, която осигурява хранене на малкия мозък, мозъка и задните области на мозъка. В резултат на това координацията на движенията на човека е нарушена, загуба на баланс е възможна, зрението намалява, слухът се влошава, а понякога това явление води до инсулт. Така че, веднага щом почувствате дискомфорт в шията, консултирайте се с лекар.

[гимнастика бутримова]

© Депозитфото

Владимир Александрович Бутримов – рефлексолог, чигонг терапевт, психотерапевт и инструктор по физиотерапия. Повече от 30 години е изучавал и подбирал най-ефективните методи и упражнения за лечение на цервикална остеохондроза и укрепване на мускулната система на гръбнака. Неговата техника е станала широко разпространена и е излекувала много хора.

Упражнения чигун тренират мускулите на шията и развиват ставите на шийните прешлени. Гимнастиката е доста проста за изпълнение, но трябва да се придържате към едно важно правило. Д-р Буримов счита, че е необходимо да се постигне пълна релаксация при упражнения. Трябва да се отпуснете и да правите всичко много бавно.

В никакъв случай не правете резки движения и не правете бърз преход между упражненията. Това се отнася не само за гимнастиката на Бутримов, но и за всякакви упражнения за лечение на гръбначния стълб.

Това видео показва част от гимнастиката на Бутримов, която трябва да се прави 2 пъти на ден и за предпочитане по-често. Например, на работното място. Само помнете – трябва да правите упражненията бавно и гладко.

90% от работещото население страда от цервикална остеохондроза. Ето защо, ако водите заседнал начин на живот и шията ти често се огъва (работа с компютър, пишете), е необходимо да се правят специални упражнения за шийните прешлени. И ако вече сте притеснени за дискомфорт или болка в шията, не забравяйте да се консултирате с вашия лекар преди да правите тази гимнастика.

Наблюдавайте здравето на гръбначния стълб, защото от него зависи работата на целия организъм. А също така споделяйте информация за лечебна гимнастика с приятелите си в социалните мрежи!