Ето защо не бива да съхранявате снимки на мъртвите си близки

След смъртта на любим човек, фотографията е нещо, което ни напомня за починалия и ни дава топли спомени. Следователно не е никак странно, че го пазим.

Но езотериката твърди, че такива снимки трябва да бъдат защитени съгласно специални правила, за да се избегнат ефектите на мъртвата енергия върху живите хора.

Снимката на мъртвия човек е някак свързана със света на мъртвите.

 Когато човек умира, връзката му със света на живота се поддържа. Трябва да знаете няколко правила за правилното съхраняване на изображенията на мъртви близки.

В никакъв случай не закачайте снимки на мъртви хора около къщата и не ги гледайте често, тъй като това отнема енергия от живия човек и го лишава от защита, което от своя страна води до влошаване на психическото, емоционалното и физическото здраве.

Особено опасни са снимките от погребения. На някои места е обичайно да се правят снимки от гробището, но това е много лоша традиция: такива снимки няма да позволят на жив човек да забрави трагедията и да се успокои. Ето защо, ако имате такива – се отървете от тях скоро.

Дръжте ги отделно от снимките на живи хора и в черна торба или папка. Ако снимката е с  живи и мъртви, по-добре е да изрежете мъртвите, за да отделите отрицателната енергия.

Няма нищо ужасно, ако снимките са в албум и от време на време ги разглеждате. Основното нещо е да не се прекалява: твърде честото преглеждане ще доведе до влошаване на емоционалното състояние.

Има и мнение, че си струва да се отвори папка със снимки на починалия само в дните на възпоменание на починалите.

Психолозите имат собствено мнение за това. Казват, че се страхуваме да гледаме снимки на мъртвите си близки само защото ни напомнят за преходността на живота и че денят ще дойде, когато всички ще напуснем този свят.

Те също ви съветват да простите на починалия. Когато правим това, снимката няма да причинява скръб и тъга, а приятни спомени, свързани с този човек.

Не е тайна, че всяка снимка има енергия, така че тяхното съхранение трябва да се приема много сериозно.