Появиха се любопитни тайни снимки на принцеса Даяна, Чарлз, Уилям и Хари

Всеки обича да прочете някакъв интересен детайл, свързан с британското кралско семейство. Но като че ли най-обичана личност си остава покойната принцеса Даяна.  

 

След няколко десетилетия в тайна интересни коледни картички, на които са четирите кралски особи, бяха обявени на търг.

 

Снимките са открити случайно в град Бъртън ъпон Трент, графство Стафордшир.

Най-ранните от тях, а те са общо шест, датират от 1985 година, а последната е направена през 1999 година, след смъртта на принцеса Даяна.

 

Първоначално тези снимки бяха изпратени от членове на кралското семейство на бившите служители на двореца – Джордж и Мюриел Констебъл, които са живели в Съмърсет. А фотосите бяха открити наскоро от техния роднина, който искаше да остане анонимен.

 

„Намерихме ги в кутия, принадлежала на Мюриел. Там лежаха десетки години. Не бяхме сигурни, че имат някаква стойност”, споделят хората, намерили фотосите. Затова те попитали Хансън (Чарлз Хенсън – собственикът на аукционната къща на Хансънс. – Ред.) да ги погледне и оцени.

Мюриел умира през 1993 г., а Джордж – през 2002 година. 

„Считам, че снимките не са били докосвани 26 години”, казва мъжът, който ги е открил.

 

Според предварителни оценки, колекция от снимки може бъде продадена за 2-2,5 хиляди долара.

На най-ранната картичка принц Хари е на около една година, а Уилям е на около три години. На най-късната те са съответно на 15 и 17 години.

Изработването на коледни картички е стара британска традиция. Официалните снимки на кралското семейство се споделят с обществеността, докато други се изпращат само до техни приятели и роднини.