Исмет видя странен камък в планината до България! Обърна го и на учените им спря токът! Хит снимки!

Древен трансформатор на 20 000 години е бил намерен на територията на Косово, в района на Шар планина. На странния предмет се натъкнал фотографа-изследовател Исмет Смайли миналата година.

Той бил заинтригуван от камъка, защото забелязал, че в него е вградена електромагнитна намотка. Впечатление му направило, че медният проводник не просто е свързан с камъка чрез оплитане, а представлява едно цяло с него.

Сякаш камъкът е бил разтопен, за да му бъде придадена необходимата форма за създаването на трансформатор.
Описвайки мистериозния камък, Смайли разкрива, че той има изолация, направена от материал, какъвто не е открит в околността, пише факти.бг.

От едната страна на мистериозния камък има изпъкнали линии, описващи кръг, които също са разтопени в камък като самата бобина.

От другата му страна пък има 4 симетрично разположени отвора, които най-вероятно представляват дупки за проводници и събират енергия от трансформатора, обяснява още неговият откривател.

Според Смайли, този загадъчен артефакт би могъл да изясни много неща по отношение на произхода на човешката цивилизация или да постави нови въпроси пред учените.

Това би могло да се случи ако камъкът официално бъде изследван от учени, които да потвърдят факта, че това е електрически трансформатор, създаден преди 20 000 години.

Коментари