Можеше ли Даяна да стане Първа лейди на САЩ и да е още жива? Това признание на Доналд Тръмп удиви всички:

Всички сме чували изказванията на Доналд Тръмп . Настоящият президент на САЩ в никакъв случай не е от хората, които мислят два пъти (ако изобщо мисли), преди да изстрелят някое шокиращо изказване .

И винаги си е бил такъв, още преди да влезе в политиката. Знаменателно е едно негово интервю в далечната 1997 г.

, само няколко месеца след катастрофата, отнела живота на лейди Даяна в Париж.

По това време Доналд гостува в скандалното предаване на радиоводещия Харолд Стърн. Неминуемо темата засяга и катастрофата с Даяна . Тогава Тръмп хвърля бомбата – типично в негов стил магнатът заявява, че е могъл да „забие“ Даяна, стига наистина да го е желаел. Американецът е прочут с вкуса си към красиви жени, а Даяна определено е била в полезрението му, както той сам признава – според Тръмп принцесата е била много красива, като истински супермодел. Е, не през цялото време, но през по-голямата част от него. 

лейди Даяна

Бъдещият президент я заливал с букети и покани да се разходят с автомобила му. Но флиртът му бил обречен на неуспех, защото по това време Даяна била влюбена в Доди Ал Файед. Това е единственото нещо, за което Тръмп искрено съжалява – че не е успял да „свали“ майката на Уилям и Хари. Според Тръмп именно фактът, че не се е съгласила на ухажванията му, бил най-голямата грешка на Даяна. Защото ако беше с него, вместо с Доди, днес можеше още да е сред живите и, кой знае, дори да стане Първа дама на САЩ.

Доналд Тръмп и лейди Ди

Тръмп обяснява, че много добре познава тунела в Париж, станал лобно място на принцесата, и знае, че в него не можеш да караш с повече от  50 км/час. Така той прехвърля индиректно вината за инцидента върху Доди, пише Metro.

Тези спомени с давност 20 години излизат отново наяве малко преди визитата на Доналд и Мелания Тръмп в Лондон. По време на въпросната визита президентът ще се срещне със синовете на покойната лейди Ди – принцовете Уилям и Хари. Дали обаче ще се почувства малко неудобно заради тези си думи, казани преди толкова много години? Съмняваме се!