Зловещ предвестник на преждевременната смърт! Ако видите това на челото си, пишете си завещанието

Френски учени намериха нов тревожен признак, който предупреждава, че дните ни на този свят са преброени. Става въпрос за преждевременната поява на дълбоки бръчки по челото.

Според специалистите от Университета в Тулуза, подобни бръчки могат да свидетелства за наличие на сърдечно-съдови заболявания, пише jenata.blitz.bg.

Учените са провели изследване, което е продължило 20 години.

В него са взели участие 3,2 хил. здрави доброволци на възраст между 32 и 62 години. Те са оценявани в зависимост от броя на бръчките по челото си. Онези, които не са имали бръчки, са получили 0 точки, а тези с много – 3.

По време на наблюдението 233 души са починали по различни причини. От тях 15,2% са имали две или повече бръчки на челото си, 6,6% – само една, а 2,1% не са имали никакви.

На основа на изследването експертите са установили, че при хората с много бръчки, рискът от сърдечно-съдови заболявания се увеличава десеторно в сравнение с тези, които нямат видими признаци на стареене.

Водещият изследването Йоланда Ескирол заявява, че колкото повече бръчки има човек по лицето си и колкото по-ярко изразени са те, толкова е по-голям рискът от настъпване на преждевременна смърт.