Директно от Боксовата комисия: Много лоши новини за Кобрата

Кубрат Пулев и репортерката Джени Равало, позната с прякора „Суши“, се явиха заедно с представителите си пред Атлетическата комисия на Калифорния.

Причината бе прословутата целувка в края на интервюто им, минути след като Кобрата победи Богдан Дину на 23 март.

Дни след случката, боксовият лиценз на Кобрата бе временно спрян, а Джени Суши и нейните представители повдигнаха обвинения и поискаха по-тежки наказания.

По време на заседанието, бяха изслушани разказите за ситуацията и на двамата, като също така им бяха зададени доста въпроси, както от адвокатите, така и от представители на комисията.

Страната на Суши претендираше, че поведението на Кубрат е грозно и недопустимо, обиждащо бокса и жените.

Кубрат се съгласи с това и няколко пъти обясни, че осъзнава грешката си и се извини на репортерката, както и на всички фенове на спорта.

Екипът на Кубрат обаче изтъкна поведението на репортерката, която изобщо не изглежда обидена, а и се появи видео, на което часове по-късно тя се забавлява с екипа на родния боксьор.

Комисията обаче счете, че това няма общо със случая. Когато адвокатът на Кубрат задаваше въпроси на Суши, тя видимо се объркваше в отговорите си, но представители на комисията я съветваха, че не е задължена да отговаря, въпреки че трябваше да заемат неутрална позиция.

Почти всички въпроси на комисията бяха насочени към Кубрат. Той на няколко пъти бе питан сходни въпроси. Дали осъзнава какво е направил, дали знае, че не бива така.

Естествено, отговорът бе, че осъзнава и съжалява, но тези въпроси продължаваха.

Искреността на извинението на българина бе поставено под въпрос от адвокатката на Суши. Тя извади фрази от интервюта на Кубрат, без да уточнява кога и къде са дадени, в които той не се разкайва за действията си.

„Не смятам, че трябва да се разплача, за да ми повярва, че се извинявам от сърце и душа. Извинявам се на хората, които видяха тази целувка, тоест на целия свят“, отново заяви Кубрат

В края на изслушването Джени Суши бе запитана какво наказание иска, а отговорът й бе точен и ясен – „Отнемане на лиценза“.

Адвокатката й опита да добави още нещо, но този път комисията не позволи.

Членове на комисията предложиха наказание. Сред тях бяха от 6 месеца до година наказание. Във всичките предложения имаше и парична глоба, а някои от тях включваха участието на Кубрат в тримесечна програма за сексуално насилие.

Ето част основната част от разказа на Кубрат за цялата ситуация:

„Целунах я защото след мача си, който беше доста тежък, почти го загубих в четвъртия рунд, и след като победих, бяха изключително щастлив.

Показах характер, за да обърна този мач, бях много емоционален. Цялата атмосфера и ударите, които понесох на ринга, просто бях щастлив.

В минутите след мача разговарях с моите фенове, когато г-ца Равало, доста нахално от нейна страна, дойде и помоли за интервю.

Помолих я да изчака 10 минути, запознах се с нея на кантара. Тя бе мила, направихме готино интервю тогава.

На излизане от залата след кантара, тя ме попита къде ще бъде партито. Тогава казах, че партито е лесна работа, но първо трябва да победя.

Връщам се на ситуацията с целувката. Помолих я за по-кратко интервю, трябваше да ходя в болницата, за да ме шият.

Започнахме, английският ми не е добър, почти не разбирах въпросите. Аз обаче бях много щастлив, в еуфория, може да се сравни със състояние на човек, който е под влияние на наркотици.

Тя бе близо до мен и я целунах. Действах емоционално. Знам, че сбърках и се извинявам.

Просто емоциите бяха в повече, бях щастлив и горд от трудната победа. Нямаше лоша реакция от нейна страна след целувката.

Тя каза чао, дори се прегърнахме, но не е имало опипване по задните части, както твърди.

След като се върнах от болницата, с екипа ми и приятели направихме импровизирано парти в лобито на хотела, на което се появи и г-ца Равало.

Седна до мен, започна да ме обсипва с комплименти. Говореше с всички присъстващи, не се притесняваше, не изглеждаше обидена, а и всички видяхте видеото с танца.

Дори я помолих да изтрие частта от видеото, на която я целувам, тя се съгласи, каза, че няма проблем“, сподели Пулев.

Коментари