Тайната на тренировките на Киану Рийвс

Тайната на тренировките на Киану Рийвс

Треньорът от Лос Анджелис Патрик Мърфи разказа какво представляват тренировките на холивудския актьор Киану Рийвс.

Те са били част от подготовката му за третата част на филма „Джон Уик“.

В официалния YouTube-канал на американското мъжко списание Men’s Health беше публикувано видео, в което са показани кадри от снимките на новия филм, както и видео, посветено на тренировките на Рийвс.

Фитнес треньорът отбелязва, че 54-годишният киноактьор е изпитвал трудности да изиграе ролята на физически силен наемен убиец и да изпълнява сложни сцени.

Благодарение на добре разработена система от тренировки, той е успял да увеличи обема на мускулите си и да повиши своята издръжливост.

Тази роля изисква физическа сила. Да се изиграе е доста тежко. Разработих програма от силови упражнения с висока интензивност, но с нисък риск. Не се наложи Киану да работи с огромни тежести. Накарахме тялото му да се движи и повишихме мускулната издръжливост, коментира Мърфи.

Тренировката на Киану Рийвс за снимките на третата част на филма „Джон Уик“ се състои от шест кръга. Упражненията, сред които има обратни падове с вдигане на тежести пред тялото и лицеви опори, се изпълняват по 20 повторения.

Патрик Мърфи отбелязва, че е много важно да се почива възможно най-кратко между смяната на упражненията.
 

Фитнес експертът добавя, че разработената от екипа му програма позволява да се трупа мускулна маса при минимално натоварване на ставите и може да бъде използвана от хора на всякаква възраст.