Три правила на успеха от Арнолд Шварценегер

„За мен най-лошото е да бъда като всички останали. Ненавиждам това“, казва австрийският и американски бивш професионален културист, актьор, режисьор, предприемач, инвеститор и политик, познат ти от „Терминаторът“, „Хищникът“, „Истински лъжи“, „Ченге в детската градина“, „Зов за завръщане“, „Джуниър“, „Коледата невъзможна“, „Конан Варварина“ и други – Арнолд Шварценегер.

Ето какво казва Арнолд Шварценегер за успеха:

Правило №1: визуализирай

„Трябва много добре да знаеш какъв искаш да бъдеш. Винаги съм се виждал в главни роли – и като бодибилдър, и като актьор.

Също така ясно се виждах като губернатор на Калифорния. Виждах се като богат актьор и специалист по ентъртеймънт в Холивуд. Преставях си се с милиони долари в сметката.
Важно е да знаеш къде отиваш. Може да имаш най-добрия кораб на света, но ако капитанът не знае посоката, то той просто ще плава в океана и никога няма да стигне там, където е необходимо. Корабът ще пристигне на някое лошо място.“

Три правила на успеха от Арнолд ШварценегерПравило №2: не слушай тези, които ти казват, че няма да стане

„Винаги са се намирали хора, които са ми казвали: „Няма да се получи.“ Когато започнах с бодибилдинга, дори родителите ми ме питаха: „Какво? Да не би да не ти достига захар в главата? Няма да се получи. От теб няма да стане нищо.“ Е, получи се!

Когато реших да стана актьор, започнах да се срещам с директорите на студия. Много от тях ми казваха, че не ставам за актьор, да се откажа. Според думите им никой от имигрантите не става топ актьор. Казваха ми, че може и да стане нещо, но аз съм прекалено едър, тежа 100 кг и името ми е трудно за произнасяне – Шницел или какво там беше? В Америка не трябва да има никакви акценти. Но аз опровергах всичко това. Изкарвах повече от другите – вижте само „Терминатор“ 3, „Батман и Робин“ – 30 милиона за филм.

След това реших, че ще се пенсионирам като актьор и ще стана губернатор на Калифорния.“

Три правила на успеха от Арнолд ШварценегерПравило №3: работи на пълни обороти!„Няма кратки пътища. Няма вълшебни хапчета. Има само един път: работи, работи, работи! По 24 часа в денонощие. От тях – 6 използвай за сън. Някои хора казват, че са им необходими 8 часа сън. Ами, просто спете по-бързо. Остават 18 часа. При това средно човек работи по 6-8 часа на ден. В зависимост от това кой как работи. Хората се оплакват, че нямат време да отидат до спортната зала. Остават им толкова много часове, а те не намират време да поработят над тялото си.

Днес сутринта се събудих и половин час тренирах на велоергометъра. След това отидох във фитнеса. Закусих. Качих се на самолета и отлетях за работна среща. Може да се тренира всеки ден. И не ви говоря само за спорт, макар че той е необходим. Говоря за това, че трябва да намериш време за самоусъвършенстване. Представи си, че посветиш час на ден за научаването на чужд език, то след година ще го знаеш.“

Три правила на успеха от Арнолд Шварценегер

Коментари