Жените, които най-бързо омръзват на мъжете

Като че ли отначало всичко върви добре и както трябва. Вие се срещате, прекарвате времето си чудесно, а след това срещите ви стават все по-редки, докато напълно се прекратят.

Това се повтаря непрекъснато и сякаш нарочно се развива по един и същи сценарий.

Вие не сте някакво загубено същество, а напълно нормална, симпатична жена, умна и самостоятелна.

И коя е причината за тази непоносима несправедливост? Психолозите твърдят, че в повечето случаи проблемът са си самите жени, или по-точно неумението им правилно “да се поднесат”, както и това, че допускат много груби грешки при общуването си с потенциалния партньор, като така само го плашат.

Прекалено взискателната

На нея от малка са й втълпявали, че е добричка, че всичко й е прекрасно – и очичките, и фигурката, и крачетата. Тя толкова много цени себе си, че няма накъде повече. Такава жена има повишени изисквания към потенциалния си спътник в живота, а към самата себе си – минимални. На нея, както смята самата тя, може да й се прости наистина всеки каприз или грешка. Тя ненаказано кокетничи с неговите приятели, разпалвайки ревността му, непрекъснато му дава да разбере, че не един мъж има претенции към нея. Капризното създание изисква непрестанно възхищение по повод на достойнствата си.

Възлюбеният прощава тези “мили” навици, но до известно време. След това, когато му омръзне, той просто незабелязано изчезва от живота й и тя отново недоумява как този неблагодарник не е оценил такава жена като нея!

Абсолютно невзискателната

Тя не се смята за красавица и има много комплекси по отношение на външността си. Тази дама е готова да обикне всеки, който й е обърнал достатъчно внимание.

Щом забележи, че е интересна на някого, тя незабавно ще открие у този човек купища достойнства, повечето от които си измисля сама. Тя е благодарна на запознанството си с него само поради факта, че я води някъде и не й се налага да седи сама вкъщи пред телевизора. Накрая и тя, както всичките й приятелки, излиза на срещи.

Тази дама започва да живее с интересите на мъжа, като забравя за своите. Тя му позволява да я командва, винаги е готова да изпълни желанията му, никога не споменава своите, като единствената й мечта е да е редом с него. Тя изпитва ужас от мисълта, че той може да я изостави и тогава – тя е съвсем сигурна в това, светът ще престане да съществува.

Но на мъжете много бързо им омръзва да играят ролята на господаря повелител, когото гледат в очите и чакат заповеди. Той иска да вижда до себе си свободомислеща личност, а не покорна овчица. Раболепното обожание прави нещата безинтересни, скучни и тягостни, ето защо мъжът си отива.

Неуспялата

Тази жена изцяло е концентрирала вниманието си върху трудностите в живота си до такава степен, че даже срещите насаме с любимия не са в състояние да я отвлекат от тях. Тя много и подробно му разказва за себе си, за това, което я измъчва, нерядко иска съвети. Тя посвещава избраника си даже в съвършено женски проблеми, които той изобщо не се налага да знае. Ако той също си има някакви неприятности, тя се опитва да изтръгне подробности за тях, за да се втурне да му помага за разрешаването им.

В края на краищата “проблемната” жена омръзва на мъжа. Общуването с нея вече не е радост и отдих от повсеместните грижи, а поредният разбор на проблемите и напрежение. На кого би харесало подобно нещо? Затова не е за чудене, че той започва да се пита защо са му чуждите беди?

Какво предлагат психолозите

– Не се страхувайте да превъзнасяте достойнствата на мъжа и даже да ги преувеличавате, но не му давайте повод да си мисли твърдо, че ви е покорил завинаги. Вие самата е необходимо да имате достатъчно висока оценка и самоуважение.

– Не се мъчете да проникнете в душата му. Когато счете за нужно, той сам ще ви посвети в проблемите и делата си. Не го натоварвайте и със своите проблеми. Дайте му възможност сам да започне да се тревожи за вас.

– В никакъв случай не му показвайте, че имате някакви планове, свързани с него. Повечето мъже смятат, че “засега” (това “засега” може да продължи безкрайно) му е рано да се обвързва сериозно. Прекалено силният напор от ваша страна може да го прогони. Мъжът е необходимо да бъде “връзван” за постепенно.

– Желателно е да се превърнете за него в загадка, в недостъпна плячка, която той трябва да завоюва, като много се старае. Нека той да звъни, да ви кани на срещи и да измисля къде да ходите. С една дума, дайте му възможност да проявява инициатива и сам да се стреми да развива вашите отношения. Нека е убеден, че всичко, което е съществувало между вас, съществува сега и ще съществува в бъдеще, зависи само от него. Той даже няма да забележи как ще се окаже под властта на вашия чар и ще се опомни едва когато разбере, че е безнадеждно влюбен.

Коментари