Запалиха я жива, защото подаде сигнал за сексуален тормоз!

Нусрат живеела в малко градче на 100 км от Дака. На 27 март директорът на училището, което посещавала, я извикал в офиса си.

Започнал да я опипва, но момичето успяло да избяга преди нещата да станат още по-сериозни. Ала за разлика от повечето момичета в Бангладеш, които избират да си замълчат за подобно нещо, Нусрат не просто се оплакала на родителите си, но и подала жалба в полицията.

„Този учител ме опипа и аз ще се боря срещу това престъпление до последния си дъх“. Това казва Нусрат Рафи – 19 годишно момиче от Бангладеш, което преди две седмици обвинява директора на училището си в сексуален тормоз. Но справедливост тя не получила. Вместо това била залята с керосин, запалена и изгорена жива.  Вместо да разкаже травмиращата случка в спокойни условия, историята на момичето била заснета от полицая, който я разпитвал. На кадрите се вижда колко притеснена е Нусрат. Тя опитва да скрие лицето си с ръце, но вместо да бъде успокоена от органите на реда, те просто й казват, че това „не е голяма работа“. Въпреки това директорът е арестуван. Ситуацията за момичето обаче се влошава. Протестиращи, най-вече момчета от училището и местни политици, се събрали пред ареста и настоявали директорът да бъде освободен. Те обвинили Нусрат за случилото се. Притеснени за сигурността й, родителите така и не я пуснали в училището през следващите дни. Все пак се наложило тя да се върне там. На 6 април, 11 дни след посегателството над нея, тя положила последните си изпити за годината. След това била извикана от нейна приятелка на покрива. Тя й обяснила, че е станал бой и трябва да помогнат на друго момиче. Когато Нусрат се качила, четири или пет от нейните приятелки, облечени в бурки, просто стояли и я гледали. Те настояли тя да оттегли обвиненията си към директора. Когато Нусрат отказала, те просто я запалили. Убийците се опитали да направят така, че полицията да си помсли, че това е самоубийство. Но били заловени преди да слязат от покрива. Нусрат още дишала, но изгарянията й били големи. В линейката, тя записва своите последни думи, тъй като лекарите се страхували, че няма да оцелее преди да стигнат болницата.„Ще се боря до последния си дъх“, казва тя на записа. Умира малко по-късно, тъй като 80% от кожата й е изгоряла. Полицията успява да арестува 15-те замесени в нейното убийство, а стотици хора се събират в родния й град, за да почетат паметта й.