Секс-символите на миналия век: как биха изглеждали днес Мерлин и Даяна с ботокс, филъри и джуки? Харесва ли ви (СНИМКИ)?

Живеем в ера, в която изкуствената красота е моден идеал. Ботокс, филъри, хиалурон, силикон – това са термините, с които всяко младо момиче борави.

Резултатът? Унифицирана красота, с която всяка добре „пипната“ жена изглежда досущ като другата. С носталгия гледаме снимките на секс-символите на миналия век , когато горните понятия още не бяха измислени.

Мерилин Монро , Грейс Кели , принцеса Даяна , Одри Хепбърн се считат за най-красивите жени на 20-ти век. Фаталният им вид и порцелановият тен по това време им осигуриха статут на секс символи, т.е. символи на красотата. Но през годините понятието за красота се променя, тенденциите се променят и заменят с пълни устни, гъсти вежди и остро изразени черти на лицето.

секс-символите на 20 век

Художникът Мат Майтланд от Лондон решава да си поиграе с миналото и да го обедини с настоящето. Така той приспособява старите снимки на гореспоменатите красавици към днешните тенденции за красота, като пълни устните им и ги инжектира с Ботокс.

Резултатите бяха обявени в Instagram, радващи потребителите на социалната мрежа. Авторът твърди, че е намерил вдъхновение в хората, които довеждат понятието за красота до крайно ниво.

„Винаги съм бил очарован от хора, които тласкат красотата до крайни граници. Един от моите идоли, Майкъл Джексън, изследва идеята за трансформация много рано в кариерата си. Козметичният подход към красотата преди е бил ограничен и достъпен само за известни личности и за богатите, а днес не е така. Където и да погледнете, има доказателства за съвременни идеали за красота, затова започнах да мисля за идентичността в нашето общество. Представих си как биха изглеждали, ако едни от най-великите звезди в историята все още са живи и приемат съвременни козметични терапии и тенденции – каза Мат за Paper.

Ето какво се е получило от малкия му експеримент:

Мерилин Монро

Грейс Кели

принцеса Даяна

Одри Хепбърн

Елизабет Тейлър