Изповед на една отчаяна съпруга: Съпругът ми изневерява с братовчедка ми, а аз не знам какво да правя!

От месеца съм в хаос. Всички се обърка от момента, когато за първи път разбрах, че моята братовчедка има нещо повече със съпруга ми от класически трудово правоотношения. Нямам доказателства за съмненията си, но това е единствено плод на женската ми интуиция.

Преди две години братовчедка ми, с която не бяхме много близки, ме помоли да й помогна с работа.

 Няколко години беше без работа, въпреки че е една от най-успешните студентка по право в своето поколение.Съпругът ми има частен бизнес и е много успешен в работата си. В неговата фирма има 40 служители. По мое настояване братовчедка ми започна да си сътрудничи с фирмата на съпруга ми, в началото само за някой неща, докато след години тя му пое всички адвокатски дейности.

Първото съмнение за изневяра ми се появи, когато той почна да я взима със себе си на всяка командировка. Той ми обясни, че не е нищо необичайно и винаги единият от двамата адвокати от фирмата пътува с него, заради разговори с чуждестранните партньори. За два и половина месеца бяха на четири пътувания. И всичко това би било нормално донякъде, ако братовчедка ми не промени отношението си към мен. Усетих странно поведение в нейните жестове и как  постоянно ми даваше да разбере, че има афера с моя съпруг.

Нищо не казах на съпруга си, нито проверявах телефона му и мейлите. Напрегната съм, защото подозрението ме изяде, въпреки че се правя, че всичко е наред. Може би преувеличавам,, защото станах на 40 години и се чувствам неуверена в себе си, защото тя е на 29 и изглежда страхотно.

И се доверих на кръстница. Тя е убедена, че има нещо между тях и ме посъветва да настоявам мъжа ми да я изгони от фирмата и според неговите реакции да преценя веднага дали има нещо наистина. Не знам какво да правя.

На работа съм разсеяна, както и във времето, което прекарвам с нашия шестгодишен син. Дори и по време на секс, който правим редовно както и до сега, не мога да се отпусна и възбудя. Отчаяна съм, защото не искам да загубя това, което имам.