В миналото лицето ѝ на кориците заработваше милиони, а днес е бездомна и живее на улицата – покъртителна история:

Може би си спомняте лицето ѝ от кориците на модните списания на 80-те и от рекламата на парфюма „Опиум“. Настася Урбано , чието лице някога украсяваше корицата на „Вог“, днес прекарва нощта на земята в близост до банкоматите на родната ѝ Барселона.

Настася Урбано

В края на 80-те години лицето на испанската красавица Настасия Урбано украсяваше кориците на много списания, включително и на Vogue. Моделът стана известен в цял свят след подписването на договор с френската модна къща Yves Saint Lauren.

 През 1988 г.

Настася става „лицето“ на известния парфюм „Опиум“, като замества Линда Еванджелиста. Рекламният клип с нейно участието през 1992 г. е заснет от легендарния режисьор на Twin Peaks Дейвид Линч. Носителят на Оскар прави краткия видеоклип с Настася толкова еротичен, че е забранено да го излъчват в няколко страни едновременно.

реклама на Опиум

Днес Настася е на 57 години и е бездомна. Световноизвестният моден модел губи цялото си богатство и дом и не може да се прехранва сама. Тя яде на улицата с просяците от подаянията на минувачи и с парите на няколко от старите си приятели.  Бившият супермодел живее по улиците на родната си Барселона и няма нищо, освен дрехите, които носи. Настася Урбано обикновено прекарва нощта на земята в близост до някой банкомат, като се възползва от факта, че банките са длъжни да предоставят на своите клиенти денонощен достъп до машините за пари. От предишната ѝ слава са останали само многобройни снимки в интернет.

Настася Урбано е бездомна

– „Когато бях на 20, се преместих от Европа в Ню Йорк. Работих съвместно с модната агенция Ford Models. Няколко години подред ми плащаха по един милион долара годишно, дори ако работех само 20 дни”, разказва Настася за  Daily Mail . – „Обядвах с Джак Никълсън, Роман Полански и Анди Уорхол, излизах с Мелани Грифит и Дон Джонсън“.

реклама на Ив Сен Лоран

Острият завой в живота на модела се случва, когато тя среща съпруга си и баща на децата ѝ. Според Настася този човек я е съсипал.

– „Единственото нещо, което беше добро в нашия брак, са нашите деца. Всичко останало беше ужасно“, казва Урбано. – „Той плащаше за всичко с моите пари. Само два дни след запознанството ни той искаше да му купя „BMW“. Подписах чека – бях влюбена като глупачка“.

Съпругът опустошил модела. Тя продала къщата си и постепенно се местела от един апартамент в друг, докато не осъзнала, че не може да плати наема.

моделът Настася Урбано

Сега Настася не поддържа отношения с децата си, защото се срамува от сегашното си положение. Бившата звезда на кориците има две приятелки от миналото си – моделите Рут Шулер и Ернандо Ерера, които я подкрепят, както могат. Настася си мечтае да се изправи отново на крака и да намери покрив над главата си.

Настася Урбано възрастна

„Искам да живея, а не да се опитвам да оцелея“, казва тя. – „Уморих се да прося приятели за пари. Всичките ми приятели се отвърнаха от мен. Не искам децата ми да се срамуват от мен – искам да ме видят добре. Искам отново да се изправя на крака и да стана човек, за да могат да се гордеят с мен“.