Винаги трябва да оставяте една супена лъжица със захар в двора, причината ще ви изуми!

Винаги трябва да оставяте една супена лъжица със захар в двора

Много хора не обичат пчелите, защото ги смятат за досадни. Но факт е, че тези “досадни” насекоми постепенно изчезват.

Много е важно това да не се допусне, защото пчелите изхранват 90% от световното население. Всъщност без тях няма да можем да живеем дълго.

Не е необходимо да бъдете пламенен защитник на природата, просто да уважавате околната среда около себе си и, за щастие, има изненадващо прости начини да помогнем на нашата планета, от които всеки от нас може да се възползва.

Както се казва, “никой не може да направи всичко, но всеки може да направи нещо”. Ние сме отговорни за запазването на нашия красив свят за бъдещите потомци.

92-годишният сър Дейвид Атънбъро посвети целия си живот на борбата за правата на животните, опазването на околната среда и спасяването на природата.

Британският зоолог, а също и писател, но по-известен на целия свят като телевизионен водещ – със сигурност ще го познаете, ако погледнете лицето му, пише „Букварче“.

Сега жива легенда, сър Дейвид Атънбъро, иска да сподели едно много важно послание, което всеки трябва да чуе.

“Ако пчелите изчезнат от лицето на Земята, хората биха могли да живеят без тях само за 4 години”, написа наскоро на страницата си във Facebook.

Дейвид Атънбъроу, разбира се, не е първият човек, който споделя това сериозно предупреждение, но публикацията му напомня, че този проблем е сериозен и ние трябва да го приемем сериозно.

Пчелите ни изглеждат малки и незначителни, но изпълняват важна задача – около една трета от всички продукти, които консумираме, се опрашват от тези насекоми.

“През последните 5 години населението на пчелите е намаляло с една трета”, пише Дейвид Атънбъроу.

Но ситуацията не е безнадеждна. Има едно просто решение – това средство, с помощта на което ще помогнем на природата, бързо набира популярност в интернет.

Дейвид Атънбъроу дава прост съвет, който всеки би трябвало да опита: смесете захарта с вода и оставете получения сироп в лъжица в двора ви, в къщата или в градина си. Може би така ще спасите човечеството!

Дейвид Атънбъро пише следното:

“По това време на годината пчелите често изглеждат като умиращи или мъртви, но това не е така. Пчелите са уморени и просто нямат достатъчно енергия, за да се върнат в кошера, което често води до смъртта на насекомото.

– Ако се натъкнете на изтощена пчела в къщата си, просто смес от вода и захар ще й помогне да възстанови силата си.

“Смесете две супени лъжици бяла, гранулирана захар с една супена лъжица вода и поставете до пчелата. Също така ще има огромен принос, ако споделите тази статия, като по този начин повишите осведомеността за този проблем.”

Друг начин да помогнете на пчелите и следователно на човечеството: да отглеждате цветя на балкона, вилата и в градината пред къщата. Местните пчели ще ви благодарят!