Рецепта на великия билкар Мураков: Как да намалим нивото на пикочната киселина без лекарства?

За да не пиете лекарства цял живот, погрижете се за нивото на пикочната киселина като ползвате натурални средства – дар от природната аптека

Пикочната киселина е естествено вещество в нашето тяло. Това са микроскопски кристали на натриеви соли, които се образуват в черния дроб и се екскретират от тялото чрез бъбреците.

Пикочната киселина не е токсична. Но когато някои функции в тялото не работят както трябва, концентрацията на пикочна киселина се повишава.

Високото ниво на пикочната киселина причинява бъбречна недостатъчност, което води до проблеми със ставите: солите се натрупват в бъбреците, ставите и в други тъкани.

Ниво на пикочната киселина

Повишената пикочна киселина в кръвта се нарича хиперурикемия. Това е много опасно състояние, когато храносмилателната система не може да разруши пурините от храните с високо съдържание на протеини.

Затова е добре да се знаят и следват някои препоръки, за да се поддържа нивото на пикочната киселина в норма по естествен начин.

Заедно с традиционната и нетрадиционна медицина, ние сме на същото мнение, че при болести, придружени от хиперурикемия, е важно да се спазва специална диета и да се консумират биологично активни добавки, които нормализират метаболизма. С тяхна помощ всяко лечение, назначено от лекар, ще бъде много по-лесно и ефективно.

Огромно значение в тази насока има етеричното масло от черен пипер, което, поради своите антиоксидантни свойства, намалява нивото на пикочната киселина в кръвта, като по този начин намалява риска от подагра и бъбречна недостатъчност.

Масло от черен пипер се ползва от древността. Ползвал го е и го е препоръчвал дори великия руски билкар Мураков.

Владислав Мураков е един от най-добрите руски билкари, станал известен с рецепта, помогнала на много руски войници, които са били на фронта през Втората Световна Война.

Маслото от черен пипер има антибактериален, антиспазмичен, карминен, тонизиращ и стимулиращ ефект. Премахва токсините от тялото и активира храносмилането. Според Мураков маслото от черен пипер трябва да се ползва три пъти дневно, по 1-2 капки, 30 минути след хранене.

За да облекчите състоянието на ставите при артрит и ревматизъм е достатъчно да добавите няколко капки масло от черен пипер към лекарството или маслото, с което обичайно правите масаж. Активно разтривайте възпалените места до усещане за изтръпване и леко загряване.

Маслото от черен пипер помага и тогава, когато подаграта е вече факт

В такива случаи се правят компреси с джинджифил, манджарам и масло от черен пипер, които са много полезни. Когато заболяването подагра вече е факт, е задължително редовно да приемате лекарства, които нормализират метаболизма на пурина. Те се назначават от лекуващия лекар.

Нивото на пикочна киселина се повишава, ако дадено лице злоупотреби с алкохол, ако преяжда редовно, яде много мазни и въглехидратни храни, дълго гладува и излага тялото прекален физически стрес. Ето защо е много важно да се храните правилно и да не сменяте диетите често. На първо място е необходимо да се изключат от диетата храни, богати на пурини. Вижте по-долу списък с нежеланите продукти.

– Червено месо
– Черен дроб, език, шкембе
– Консерви от месо и месен бульон
– Мазни риби
– Алкохолни напитки
– Кафе и шоколад
– Фасул и ядки
– Всякакви видове сладкиши, които се предлагат в магазините
– Зеленолистни – киселец, спанак и карфиол

Най-честата причина за хиперурикемия е наднорменото тегло. Значително намаляване на нивото на пикочната киселина е факт веднага след нормализирането му. Жените, които имат хиперурикемия е добре да направят и изследване на хормоните.

На всички, които са навършили 45 години, лекарите препоръчват да изследват кръвта си, за да се определи нивото на пикочната киселина веднъж годишно.

Коментари