Българският шампион Кубрат Пулев направи Джошуа на пух и прах в Лас Вегас!

Кубрат Пулев влезе в последната седмица от подготовката си за боя с румънеца Богдан Дину. Срещата е в неделя в Калифорния, а лагерът на Кобрата е в Лас Вегас.

Това ще е първи професионален мач на Пулев зад Океана.

Родният представител сред елита на тежката категория в профибокса даде интервю за американската медия NBS Sports и говори не само за предстоящия мач.

„Това е първият ми професионален мач в САЩ, но съм се бил тук – каза Пулев. – Преди седем години имах среща като аматьор в Чикаго. Лас Вегас ми харесва, шарен град с много различни хора.

Имам отличен спаринг-партньор тук на лагера, казва се Рафаел Зумбано. Всеки ден е тук, харесва ми.

Съперникът ми Богдан Дину не е лек, има само една загуба, опасен е. Но аз съм различна класа, различно ниво.“

Пулев коментира и ситуацията в тежката категория, кога може да срещне супершампиона Антъни Джошуа, както и евентуален реванш на мач №1 на миналата година Тайсън Фюри – Дионтей Уайлдър.

„Сега е много по-интересно, защото има твърде много добри боксьори в тежката категория – каза Кобрата. – Не е като преди, когато Кличко държеше всички титли. Мисля, че на Антъни ще бъде лесно да победи Милър (1 юни в Ню Йорк – б.р). Лесна работа за него.

Аз съм номер едно в IBF и имам гарантиран двубой с Антъни. Трябва да се боксираме. Може би тази, може би следващата година. В момента съм силен, по-бърз, по-техничен и по-умен от него.

Виждам, че допуска грешки. Виждам ги и ще му покажа, както и на целия свят, че съм най-добрия. Антъни е силен, но не е Железния човек. Защо да не го нокаутирам?

Не смятам, че ще има реванш на Фюри – Уайлдър, защото и за двете страни би било твърде рисковано. Никой от тях не иска да загуби.

Първият мач бе за Фюри, през цялото време бе по-добър. Аз съм готов да се бия с всеки от тях, включително с Тайсън Фюри.“

Коментари