Учените алармират-Липсата на интимни отношение при жените води до сериозни здравословни проблеми

Всички знаем, че хубавият и редовен секс може да подсили имунната ни система, да намали болката и да елиминира стреса. Общо взето – сексът е здраве и щастие.

Но какво се случва ако не правим секс ?

Според ново проучване – можем да изпаднем в депресия. Или по-скоро вагината ти може да се „депресира“, пишат от www.

edna.bg

Депресията на вагината е истинско състояние, изследвано и признато от науката. Дамите, които страдат от този проблем, усещат парене и сърбеж в интимната област, макар и да нямат инфекция или някакво друго заболяване.

Казано по-просто – сексуалните изживявания са от изключителна важност за женското здраве. Липсата на секс може да доведе вагината ни до състояние на депресия, а това от своя страна може да причини вагинална атрофия (изтъняване на вагиналните стени).

Лекарите споделят, че вагиналната атрофия може да е причинена от редица фактори и липсата на секс е един от тях. Вагината е мускул, чиято добра форма може да се поддържа с помощта на упражнения и различни дейности, включително секс.

„Сексът и оргазмът спомагат на кръвообращението, а това помага на мускулите, които се насищат с кислород. По същата причина ходим и на фитнес и правим упражнения – за да сме във форма.“, споделят учените.

Други фактори, които довеждат до вагинална атрофия са пушенето и естественото раждане. Доказано е, че тя засяга много по-често жени в менопауза, тъй като нивата на естроген при тях са много по-ниски.

Изводът е един, дами – правете повече секс, за да се чувства вагината ви щастлива!