Ако съпруга подстригва мъжа си, може да навлече голяма беда на семейството

Нашите предци са вярвали, че енергията на човек се съдържа в косата му, в неговата жизнена сила. От древни времена хората с особена тревога са третирали всичко, което е свързано с косата.

Съответно множеството ще приеме и суеверия по този въпрос.

Например, невъзможно е да се показвате с подстригана коса на непознати, а на момичетата е забранено да излизат с разпусната коса.

Днес обаче няма да изброяваме всички тези суеверия, а да говорим за нещо друго- Кажете ми, може ли съпругата да подстриже съпруга си, или не е допустимо? Има силни аргументи срещу това!

Защо не бива да подстригвате съпруга си

Мъжката прическа се смята за лесна, така че жените най-често се възползват от това, за да подстригват на воля съпрузите си. Всяка знае какво е необходимо, за да подстриже съпруга си … И така бързо вдигна ножиците, кръцва оттук-оттам- и съпругът е доволен, защото както знаете, мъжете мразят да ходят на фризьор, а вие сте доволни от резултата. Това обаче не винаги свършва без последствия.

Хората отдавна знаят, че не бива да подстригвате съпруга си, а езотериците постоянно го тълкуват. Има много версии защо е невъзможно да се направи това, но всички са съгласни, че жената не бива да подстригвана от мъжа си. Нека да разберем какво означава това.


Да започнем с оригиналната история, от която това поверие вероятно е дошло. Това е легендата за Самсон и съпругата му. Съпругата на Самсон, решила да го лиши от неговата жизненост, тайно отрязала косата и брадата му. След това, разбира се, Самсон не умира, но временно  губи силата си, затова е заловен.
Оттук и убеждението, че с подстригването на съпруга, жената го лишава от физическа сила, прави го слаб. Можете дори да кажете, че съкращавате живота му. Но това не е всичко, има и други причини да не подстригвате косата на съпруга си.

Вече казахме, че косата може да акумулира енергия, затова се препоръчва да я подстригвате поне веднъж месечно. В крайна сметка, по върховете на косата се натрупва   отрицателна енергия и много е важно да се отървете от нея. Най-добре е да не го правите у дома.
Когато фризьор го подстриже, тази негативна енергия просто си отива заедно с косата. Ако косата е подстригана у дома, то негативите си остава там, а след това се натрупват и причинява вреда. В резултат на това в семейството могат да възникнат спорове и кавги.

Смята се, че след домашна прическа в семейството може да настъпи труден период. Съпрузите започват много кавги, а съпругът дори може да се промени. Никой не може със сигурност да обясни този феномен, тъй като не е възможно да се каже със сигурност, че това се случва поради подстригването. Такъв знак обаче съществува.
Езотериците твърдят, че всичко е в съвместното биополе на съпрузите, което се случва след години на съвместен живот. С течение на времето единството става по-силно, така че нарушаването на биополето може да засегне и двамата съпрузи. С подстригването на косата на съпруга, съпругата нахлува в биополето на съпруга й, разрушава енергийния поток.

 

Оказва се, че тя лишава от енергия не само съпруга си, но и себе си. Поради това има сериозен провал в биополето и започват проблеми. Разстройството в семейството започва на енергийно ниво и такива неуспехи са много трудни за неутрализиране. Ако го правите през цялото време, тогава отношенията ще се влошават все повече и повече, случаят може да стигне до развод.
Дори и да не сте суеверни, все пак е по-добре да не изкушавате съдбата. Дори и сами да сте си фризьори и да разбирате, че може да се справите със самата прическа, по-добре е да не рискувате. За спестяването на пари очевидно не си струва да рискуваме семейното благосъстояние.Правила за безопасно подстригване

Ако все пак сте решили, че такъв деликатен въпрос не можете да доверите на никой друг, поне направете всичко по правилата. Според езотериката тези съвети ще ви помогнат.

Съпругът трябва да е в добро настроение. Ако сте ядосани на съпруга си или той е ядосан, по-добре е да откажете прическа. Само положително и правилно отношение, в противен случай всичко лошо ще отиде при съпруга си.
Най-добре е да планирате подстригване сутрин или следобед в понеделник, вторник или четвъртък. Това са мъжките дни, които са най-добри за прически.

Преди подстригване, изплакнете ножиците под течаща вода, за да ги почистите от лоша енергия. След това три пъти прерязвате въздуха над главата на съпруга си. Крайната прическа трябва да е същата.
Също така, езотериците препоръчват да се съсредоточите върху лунния календар за подстригване . Те съветват да не правите прическата в пълнолуние, така че косата да не загуби красотата си. Идеалното време за прическа е растящата Луна. След такава прическа косата ще започне да расте по-бързо и ще стане по-силна. Можете да правите прическа и при намаляваща луна: това е неутрален период, косата ще расте постепенно.

Невъзможно е да се каже със сигурност дали може да се вярва, че това суеверие и кога ще се реши някой на домашни прически, тук всеки сам решава. Смятаме, че искреността на чувствата в двойката, взаимното доверие и способността за компромис, а не подстригването, играят по-важна роля в отношенията. Хармоничната връзка е с вас, въпреки всички народни суеверия!

Подстригвате ли съпруга си или го изпращате на фризьор? Кажете ми в коментарите