Пробвахме всичко, но само тази домашна рецепта ми реши проблема с щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза е изключително важна, но за съжаление често пренебрегвана от нас, до момента в който нямаме сериозен проблем със здравето.

Щитовидната жлеза е един от най-уязвимите органи на нашата  ендокринна система.  Тя се влияе от голям брой фактори. За съжаление не можем да направим нищо с някои от тях.

 Например, трудно можем да предотвратим вредното въздействие на замърсената околна среда върху нашето здраве. Можем само да се опитаме да смекчим последиците.

лек за щитовидната жлеза

Въпреки, че някои фактори са контролируеми. Например, високото ниво на стрес силно влияе върху здравето на щитовидната жлеза  . Опитайте се да намалите броя на източниците на безредици и стрес в живота ви.

лек за щитовидната жлеза

Защо здравето на щитовидната жлеза е толкова важно за тялото ви? Факт е, че щитовидната жлеза секретира хормони, които са отговорни за регулирането на метаболизма и клетъчния растеж в организма.

лек за щитовидната жлеза

Например, често се случва много хора да страдат заради пълнотата си, не защото ядат много, а защото имат болна щитовидна жлеза. Как работи? Щитовидната жлеза отделя хормони, които помагат запреработване на калории от храна до енергия за препитание.

лек за щитовидната жлеза

Ако подозирате, че имате проблеми с щитовидната жлеза , незабавно отидете при лекар и направете всички необходими проверки и тестове.

лек за щитовидната жлеза

Ползите от елда за щитовидната жкеза

Елдата има набор от уникални характеристики и полезни вещества. Бидейки богата на минерали, тя е и ненадминат източник на желязо, цинк и селен . В елдата има много аминокиселини, особено лизин, треонин и триптофан. Именно тези аминокиселини в комбинация с йод освобождават хормоните, необходими за здравословен метаболизъм. Без тях метаболизмът се нарушава и се появяват симптоми като пълнота, тревожност, суха кожа и депресия.

лек за щитовидната жлеза

Използването на елда за тялото отдавна е доказано, тъй като, като такъв набор от полезни вещества, е също вкусна и гъвкава закуска за хора от всяка възраст.

Рецептата, която искаме да споделим с вас, съчетава елда и още няколко неща, които са от съществено значение за здравето на ендокринната система.

 

СЪСТАВКИ

1 супена лъжица елда
1 супена лъжица орехи
1 супена лъжица мед
стафиди и сушени кайсии

 

ПОДГОТОВКА

Чаша елда се смила в кафемелачка до гладкост.

Начукайте орехите. Смесете всички съставки внимателно и поставете буркана в хладилника.

Взимайте по 1 супена лъжица три пъти дневно преди хранене. По желание могат да се добавят стафиди и сушени кайсии. Те ще бъдат особено полезни за предотвратяване на заболявания на сърдечно-съдовата система .

С тази смес ще нормализирате метаболизма и оформите фигурата, която желаете. В допълнение, мед в състава на рецептата ще ви помогне да се справите със стреса и да подобрите работата си.

лек за щитовидната жлеза

Орехите също имат мощни противовъзпалителни свойства, както и намаляват риска от рак на гърдата.

Не забравяйте да опитате тази рецепта и да посъветвате семейството си да я пробва, защото дълголетието и благосъстоянието зависят от състоянието на щитовидната жлеза!