Безотказна рецепта, която най-накрая ще ви отърве от болките в коляното!

При болки в коляното направете билкова смес

Много хора страдат от болки в коляното.

 

Причините за тяхната поява могат да бъдат най-различни.

Най-често болките се предизвикват от наранявания, разкъсванена хрущяла или сухожилието.

Не е изключено да страдате от заболяване, но поради една или друга причина все още да не знаете за неговото съществуване.

Болестите при изразени болки в коляното са:подагра, артрит и определени по вид инфекции. За да те наясно със състоянието си, когато не говорим за нещо моментно, трябва да се обърнете към лекар. Той ще ви насочи към лечение, което отговаря на вашите нужди.

Симптоми при болки в коляното

Явно изразените симптоми се различават при всеки един от пациентите. Те се определят в зависимост от причината за тяхната поява.

Като цяло най-характерните симптоми при болки в коляното са: скованост, подуване, нестабилност, слабост, зачервяване, затопляне при допир, невъзможност за разтягане на коляното. Не е изключено болките да са силно изразени и дори нетърпими. При подобни случаи трябва незабавно да потърсите медицинска помощ.

Кога да потърсим лекар?

За да сте сигурни, че говорим за нещо сериозно, което налага лекарска помощ, трябва да усещате: силни болки, а коляното не спира да се подува, треска, висока температура, силна деформация, никаква възможност за свиване или разтягане на коляното. Не бива да чакате. Ориентирайте се към клиника. Дори едно обезболяващо би могло да свърши отлична работа, докато се установи какво всъщност се случва с вас.

При положение, че сте наясно с причините, довели до болки в коляното и търсите бърз домашен лек, може да разчитате на една от най-добрите народните рецепти. Тя ще успее да ви помогне доста.

Народна медицина при болки в коляното

 

Трябва да приготвите домашен мехлем само от природни средства. Нужни са ви мед, морска сол и яйце. Вземете супена лъжица мед (най-добре домашен), добавете към него супена лъжица морска сол (обезателно счукана и пресята) и накрая прибавете един жълтък (задължително от сурово и прясно яйце).

Бъркайте и домашното ви лекарство е готово. Мехлемът ще ви помага вечерно време. С него мажете петите си и ги превържете добре, пише zdrave.ws. По този начин трябва да останете за цялата вечер. Сутринта отстранете превръзката. Най-удачно би било върху компреса да обуете найлонов чорап.

Ако сутринта забележите, че чорапът и превръзката са мокри, не е нужно да се изненадвате, тъй като този ефект е абсолютно нормален. Опитайте, надяваме се да се почувствате по-добре. При продължителни болки в коляното, не бива да експериментирате и да отлагате преглед.