Марчето го направи за пръв път на 29, сега върти съпруг, годеник и две гаджета! Ето снимки!

За незапознатите – това означава човек да има повече от двама партньора по едно и също време.

Докато полигамията е известна и прилагана практика от векове, полиаморията започва да придобива популярност в началото на 90-те години.

Разликата между двете е, че при второто няма нужда да изневеряваш на партньора си – всички замесени в любовния триъгълник, четириъгълник и друг -ъгълник, знаят за съществуването си, пише Cosmopolitan.bg.

Всичко е честно и почтено.

Мери следва практиката стриктно – към момента тя има един съпруг, годеник и още две гаджета. Тя разказва историята си пред онлайн изданието Metro.

„Отгледана съм в традиционно домакинство – коментира тя. – Имах гаджета и бях моногамна. Не ми беше идвало на ум, че мога да имам повече от един партньор. През 20-те си години се омъжих, като намерението ми беше да остана със съпруга си до края на живота ни.“

„По това време, дори не поставях под въпрос да имам повече от един партньор. Бракът ми беше нормален“, продължава Мери.

Но това, което обществото приема за „нормално“, често е в разрез с разбиранията на хората, които не попадат в социално установените рамки на поведение.

„Понякога имах чувства към други хора, но се чувствах виновна и го приемах като знак, че не обичам мъжа си достатъчно. Когато бракът ми не проработи, аз се запознах с друг мъж и подхванах моногамна връзка с него.“

Тогава как се стига до полиаморната връзка, която Мери води в момента? За начало, тя е изпитвала много угризения заради „нередните“ си чувства.

„Мисълта, че да обичам повече от един човек няма да ме превърне в ужасно човешко същество ме осени, когато в бар се запознах с човек, който имаше повече от един партньор – признава Мери. – Преди това никога не ми беше хрумвало, не бях чувала и за термина „полиамория“, който означава „повече от една любов“. Бях шокирана, но и любопитна как е проработило това за тях.“

Партньорът на Кръмптън по онова време също е харесал идеята за полиамория, но минават няколко години, докато двамата приложат наученото на практика. Мери предлага на приятеля си и двамата да си намерят по още един партньор, тоест да има отворена връзка. Така и правят.

„Веднага разбрах, че съм се тревожела излишно през целия си живот. Да обичаш повече от един човек изглежда като най-нормално нещо на света и не мога да си представя друг начин“, разкрива Мери.

В момента тя вече не е заедно с партньора, с когото започва славното си пътешествие из вселената на полиаморията. Сега тя е омъжена за 43-годишния Тим и има друг годеник. Освен това, тя излиза с още двама мъже – Майкъл на 63 г. и Джеймс на 73 г.

Колкото и да ти се струва странно, ненормално и каквато друга дума се сетиш, Мери Кръмтън казва само суперлативи за полиаморията.

„По много начини, отворената връзка ме кара да комуникирам много по-добре с партньора си. Аз съм много честна и открита за чувствата си. Споделям ги с партньорите си по начин, по който никога не съм го правила в моногамни връзки. Разбира се, открита комуникация се постига и при моногамията. Не казвам, че едното е по-добро от другото, просто е различно.“