Ще се учудите, като видите как изглеждат в ежедневието си съпругите на арабските шейхове

Оказва се, че съпругите на арабските царе водят социално активен начин на живот и въобще не са затворнички! Освен това те са фантастично красиви.

Хайя бин ал-Хюсейн

Принцесата е съпруга на вицепрезидента и министър-председателя на Обединените арабски емирства, владетеля на Дубай, шейх Мохамед ибн Рашид ал-Мактум и дъщеря на краля на Йордания Хюсеин ибн Талал. Завършила е Оксфорд и има две деца.

Принцесата активно се занимава със социална работа.

Например, тя оглавява Фондацията за борба с глада в родната си страна. Освен това съпругата на владетеля на Дубай често посещава конни надбягвания, защото конете са истинската й страст. Момичето се облича по европейски начин, е чест гост на социални събития и се смята за една от най-красивите жени в своя регион.

Фатима Зоар

Момичето е родено в обикновено просто семейство. Преди да стане кралица на Саудитска Арабия, тя учи в Международния колеж в столицата, след което получава диплом на юрист от университет в родната си страна. Все още остава загадка как бедното момиче е успяло да привлече вниманието на самия цар и да стане негова съпруга, особено като се има предвид, че крал Абдула не е смирен човек. Бил е женен повече от тридесет пъти, но нито една от съпругите му не бе успяла да спечели неговата благосклонност толкова много, че дълго време  да живее в двореца на коронования си съпруг. Смирената Фатима успя да постигне невъзможното. От много години нищо не се знаеше за нея, но тогава момичето неочаквано за целия свят започна своя собствена Facebook страница. Кралицата говори отлично английски и лично комуникира на този език в социалната мрежа. 

Моза бин Насер ал-Миснед

Тя е втората съпруга на емира на Катар, майка на сегашния управник на страната. Жената активно се занимава с благотворителност и участва в политическия живот. Красавицата има в своя арсенал почетните звания на докторант от признати университети в света, застъпва се за свободни медии в родината си и гражданските права на жените и децата. Въпреки тя е най-известна в света на модата: като майка на седем деца, тя има перфектна фигура и голямо чувство за стил. Спазвайки традициите на страната си и в крак с времето, жената се облича скромно и в същото време в съответствие с тенденциите на световната мода.

Рания ал-Абдула

Дъщерята на педиатър е кралицата на Йордания, откакто се омъжи за царя. Момичето е почетен доктор по право от Екстерския университет, защитава правата на жените, ангажира се със защитата на децата, подложени на малтретиране. Рания успешно съчетава невъзможното: в нейния гардероб тя идеално съвмества традиционен арабски костюм с дрехи в западен стил. Джорджо Армани нарича кралицата муза на живота си. Жената има четири деца и е най-обичаната и почитана кралица на Изтока. Поддържа свой уебсайт, където активно комуникира с феновете.

 

Наталия Алиева

Обикновена студентка от Беларус, по едно време работи като сервитьорка. Момичето стана втората съпруга на милиардера Саид, принца на Дубай, покръсти се в исляма и роди дъщеря. Сега Наталия-Аиша се опитва да подкрепи съпруга си в политическите му дела и често се появява на различни събития. 

Съгласете се, че въобще не сте си представяли така живота на ориенталските красавици.