10 секси актьора, заради които си струва да гледате турските сериали

Турция отдавна е новия Боливуд. И ако още не сте открили за себе си нов сериал, време е да си намерите. Особено, защото наистина има какво и кого да гледаме!

Бурак Йозчивит

Като тест за сантименталност: ако не сте плакали по време на докосващите сцени с участието му в телевизионния сериал “Черна любов”, сърцето ви определено може да се счита за камък.

Този тъмнокос хубав мъж направо разтуптява сърцето.

Единственото жалко е, че неговото сърце вече е взето: актьорът е женен за актрисата Фахрие Евген.

Джан Яман
 


 Яман би могъл да изгради блестяща кариера като модел или да стане успешен адвокат, но избра киното. Актьорският му дебют се състоя през 2014 г. Можете да се влюбите в Яман и да се вкопчите в творчеството на турското кино като гледате телевизионните сериали „Ранна птица” и „Пълнолуние”. И не казвайте, че не ви предупредихме.

Халит Ергенч

Казваме „турско кино” – имаме предвид Халит Ергенч, който изпълнява главната роля в телевизионния сериал „Великолепният век”. Ролята на султан Сюлейман му донесе световна слава и популярна любов. Интересно е, че Халит дори не е мислил за кариера във филм. Учи морска наука в Техническия университет в Истанбул и след това разбира, че е сгрешил с избора си на професия и е кандидатствал в консерваторията. Първото му творчество в киното е телевизионният сериал „Черният ангел“. 

Енгин Акюрек
 
Зрителите познават Енгин Акюрек в поредицата “Мръсни пари и любов”. В киното той преминава през шоуто за таланти „Звезди на Турция“, където печели в категория „Актьор“. Този брюнет многократно е признат за един от най-привлекателните актьори в Турция. Вече има няколко престижни професионални награди и повече от дузина успешни роли в касичката си.

Биранд Тунча

Истинската връхна точка на този актьор дойде след излизането на телевизионния сериал „Ранна птица“, където актьорът изигра брат на главния герой – съсобственик на рекламната агенция 

Баръш Ардуч

 
В родината си, в Турция, Баръш е истинска звезда и надежда на модерното кино. Израства в богато семейство и от ранна възраст знае, че ще избере творческа специалност. Той получава актьорско образование в консерваторията в Истанбул и първо се усъвършенства, като играе в театъра. За първи път на телевизионен екран, актьорът се появява в романтичната комедия „Мръсната седморка“. 

 

Юсуф Чим

Юсуф Чим показа голямо бъдеще като модел. Той си сътрудничи с най-големите световни марки – с Marks & Spencer, Ralph Lauren, MANGO и други. Въпреки това, младежът решил да се развива в други посоки. Юсуф пробва и в музиката и дори записа албум. По-късно започва работа в телевизията, където е забелязан от продуцентите и участва в поредицата „Мирис на ягоди“.

 

Екин Мерт Даймаз


 
Друг секс-символ на турското кино е актьор-любител Екин Мерт Даймаз. От детството си той мечтаеше да бъде актьр, но избрал по-обикновена специалност – учил е в катедрата по физическо възпитание и спорт в университета в Халич в Истанбул. Въпреки това Екин не забрави мечтата си. Дълго време се занимава и с актьорско майсторство. 

 

Каан Урганджъоулу


 
Особено впечатлителните зрители мразят Каан след телевизионния сериал „Черна любов“, където той играе тиранин-съпруг на главния герой, – толкова убедителен е актьорът в тази роля. Общо има повече от 30 проекта.

 

Бурак Хакъ
 
Сред феновете на турското кино Бурак Хакъ е известен като изпълнител на ролята на Хюсеин Кенан в телевизионния сериал „Симфонията на любовта“.