Клавишните комбинации, които няма как да не знаете

Компютрите и лаптопите станаха неизбежна част от нашето ежедневие и няма как да ги пренебрегнем, всички пишем на клавиатурата дали по работа или забавление. Днес сме събрали специално за вас най- лесните комбинации от клавиши, които ще ви помогнат и улеснят в ежедневието.

Колко често пипвате повече от един клавиш на клавиатурата?  Ако отговорът е подобен на този: „Променям езика, като държим Shift + Alt“ , тогава всичко е ясно с вас …

Обикновените клавишите имат много повече функции, отколкото си мислите. Само единиците са в състояние да ги използват, но никога не е твърде късно да се научим на някой нов трик.

клавишни комбинации

Клавишна комбинация

Обикновените  клавишни комбинации  ще ви помогнат да свършите работата по-ефективно и ще можете да покажете това знание на незнаещи колеги. На клавиатурата има кодове, които са предназначени за напълно различни области на дейност.

клавишни комбинации

Случва се, че мишката не работи правилно и сензорният панел е счупен на лаптоп. Ако нямате възможност да стигнете до магазина за нова мишка, превключването на клавиатура

 

КАК ДА КОНТРОЛИРАМЕ КУРСОРА НА КЛАВИАТУРАТА

Задръжте Alt + Shift + Num Lock. По този начин ще превключите напълно към клавиатурата.

За да изберете контекстното меню, натиснете Enter. Сега можете да контролирате номерата от дясната страна на клавиатурата вместо с мишката. Често те имат нарисувани стрелки: нагоре 8, надолу 2, ляво 4, дясно 6.
Левият бутон на мишката ще бъде заменен с номер 5 отдясно на клавиатурата, а Shift + F10 ще бъде заменен с десен бутон. клавишни комбинации

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ НОВА ПАПКА НА КЛАВИАТУРАТА

Shift + CTRL + N

Тази тройна комбинация работи в Windows 7 и се използва за бързо създаване на нови папки. Просто я използвайте в която и да е папка, за да създадете нова на същото място.

клавишни комбинации

Ако компютърът трябва бързо да премине към раздел, тази комбинация ще покаже мини-прозорци, от които можете да изберете правилния.

 

КАК ДА АКТИВИРАТЕ МЕНЮТО ЗА ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА

Кликнете върху Alt.
Сега натиснете Tab. Със същия бутон отидете до желания прозорец. За да превключвате между разделите в браузъра, заменете бутона Alt с Ctrl. 

Ако вашият шеф внимателно наблюдава служителите и искате да разговаряте с приятел в социалната мрежа, има специална комбинация.

 

КАК ДА СВЕДЕМ ДО МИНИМУМ ВСИЧКИ ПРОЗОРЦИ

Задръжте клавиша Windows.
Сега бързо отворете работния файл клавишни комбинации

Когато трябва бързо да излезете от профила си, без да изключвате компютъра, можете да задържите клавишите Windows + L.

клавишни комбинации

Ако общувате с усмивки вместо с думи, ще се радвате да знаете, че това може да стане без мишка.

 

КАК БЪРЗО ДА ОТВОРИТЕ ПАНЕЛА С УСМИВКИ

Задръжте клавиша Windows.
Стиснете точката (.) Или буквата Y. Много полезен живот хакерство, което работи във всички социални мрежи! клавишни комбинации

 Shift + Delete

Това е най-мързеливият начин да изтриете нещо завинаги от компютъра си без дори да влизате в кошчето. Недостатъкът е, че няма да можете да възстановите конкретния файл, ако изведнъж решите, че все пак ви е трябвал.

 

 Alt + F6

Ако имате няколко отворени прозореца в дадено приложение, тази клавишна комбинация ще ви позволи бързо да превключвате между тях без да се налага изобщо да използвате мишката.

Определено мислим, че ще ви бъдем полезни с тази информация, ако ви е харесала споделете с приятелите си!

Коментари