ДОКАЗАНО! Извънземни са се разбили в древна Япония! ВИЖТЕ ДОКУМЕНТИТЕ!

Коя е била мистериозната жена, говореща език, който никой не можел да разбере? Какво е носила в кутията, която се вижда в ръцете ѝ. Какво са означавали надписите върху металния кораб, с който е пристигнала?

В библиотеката Iwase Bunko в Япония се пази изключително интригуващ документ, чието заглавие се превежда като „Разкази за корабокрушенци“, пише drevnite.com.

В документа се разказва история за среща с извънземно същество близо до село Харашагахама, или според други източници Хара Ядори до Токио.

Това се случило на 22 февруару 1803 г.

Тогава местните забелязали близо до бреговете странен кораб, направен от желязо и стъкло. 

Космическият кораб имал няколко люка, вероятно от стъкло или кристал. Диаметърът му бил не по-малко от 6 метра, а вътре имало млада жена с необикновено бяла кожа.

Новината за случката разбунила духовете в селото и хората започнали да прииждат, за да видят необичайният кораб, който по-късно бил наречен Утсуро буне (Кухият кораб). Няколко души приближили кораба с лодки и успели да го издърпат до брега.

Момичето, управлявало летящия апарат, било високо 1.50 м, а роклята ѝ се сторила много странна на местните, защото била направена от неизвестен материал. Според очевидците девойката била на не повече от 20 години и говорила език, който бил абсолютно неразбираем.

Дървената кутия, която носила в ръцете си, била дълга около 60 см и явно е била доста важна за младата жена, тъй като тя не позволила на никого да я докосва.

Селяните арестували девойката и започнали да умуват какво да правят с нея. Един от местните, който наскоро чул история за подобен случай, дал предложението, че жената вероятно е чуждестранна принцеса, прокудена от баща си заради извънбрачна любовна афера.

Може би в кутията била поставена главата на нейния любовник. Ако това било така, то момичето се явявало политически проблем. Можело да се наложи да бъдат изхарчени много пари за разследване на жената и лодката и тъй като селяните сами извадили необичайната пътешественичка от водата, им се сторило, че е най-добре да я върнат обратно, въпреки че от човешка гледна точка това би било доста жестоко спрямо младата девойка.

Все пак така и постъпили. Принудили момичето да се върне в металния кораб, върнали го във водата и чакали докато не изчезне от хоризонта.

Интересният случай е описан в две книги – едната е публикувана през 1825 г., а другата през 1844 г. И двете книги са по-стари от първите случаи на „модерни“ наблюдения на НЛО. Въпреки това в официалните японски документи не се споменава нищо за този инцидент.

Имайки предвид, че металният кораб изключително много наподобявал т. нар. летящи чинии, за които в наши дни съобщават хора по целия свят, възможно ли е наистина момичето да е било посетител от друга планета? За жалост няма как да сме сигурни, но пък не може да се отрече, че описанията и илюстрациите на местните са доста красноречиви.