Дължината на показалеца и безименния пръст разкриват много за личността ви

Учени твърдят, че дължината на пръстите може да разкаже много за работата, характера и дори за личния живот на жената. За да научите всичко това, трябва да измерите и сравните дължината на показалеца и безименния пръст. 

Проучването е проведено от Оксфордския университет (Великобритания).

Авторът на изследването е Айлънд Пиърс.

Тя е публикувала научния си труд в сп. Royal Society Journal. 

Учените измерили дължината на пръстите на 274 жени, а също така анализирали тяхната ДНК и провели серия от психологически тестове.

 

Как правилно да измерим дължината на пръстите?

1. За да измерите дължината на пръстите си, изправете дланта си и я погледнете.

2. В основата на показалеца ви има една линия и две линии в основата на безименния пръст.

3. Ориентирайте се по долната линия. Маркирайте точки върху линиите в основата на пръстите – поставете ги в средата. Можете да използвате химикалка.

4. Измерете дължината с линийка от точката до върха на пръста.

Безименният пръст е по-дълъг

Учените твърдят, че на дължината на безименния пръст на бебето по време на бременността на майката влияе тестостеронът – мъжкият хормон. Колкото повче е той, толкова е по-дълъг е пръстът.

Кратка характеристика. Жените, чийто показалец е по-къс от безименния пръст, са амбициозни, по-импулсивни и по-малко склонни към романтични взаимоотношения.

Работа. Най-често това е или сложна аналитична работа, или съвсем неженска сфера (например индустрия), или ръководна позиция. Или комбинация от всичко това.

Разбра се кои жени изневеряват най-много, биолози от Оксфорд посочиха колко лесно е разпознаването им

Личен живот. Учени от Университета в Есекс (Великобритания) също са изследвали дължината на пръстите. Те твърдят, че жените с по-дълги безименни пръсти са по-склонни да бъдат лесбийки. Колкото по-голяма е разликата в дължината на показалеца и безименния пръст, толкова по-голяма е тази вероятност.

Показалецът е по-дълъг

Проучването показало, че жените с дълги показалци на лявата ръка имат повече естроген – женският хормон. Те получават голямо количество от този хормон още в утробата на майката. Оказва се, че естрогенът влияе върху растежа на показалеца.

Кратка характеристика. Момичетата с дълги показалци са женствени и очарователни, мъжете винаги им обръщат внимание. Такива момичета е по-вероятно да имат връзка и да са щастливи. Отбелязва се същотака, че те са по-малко импулсивни.

Работа. За жените с дълъг показалец на лявата ръка е характерна „женската“ работа: медицинска сестра, учител в детска градина, учител в началното училище, готвач.

Личен живот. Тук учените са идентифицирали две стратегии на поведение. Или жената се концентрира върху един мъж и прекарва с него целия си живот. Или тя търси перфектния партньор. И подбира дълго време кандидати, за да намери най-добрия.