Това е единствената жена в света родила 69 деца !

Децата са цветята на живота, но повечето от нас вероятно ще имат малък букет от 2 или 3. Въпреки това, историята разказва за жена, която е родила невероятната бройка 69 деца.

Всичко това се е случило през 18-ти век. Според историческите сводки името й е Валентина Василиева и именно тя държи рекорда на Гинес за най-много деца.

Предлагаме ви  възможност да се потопите в история, която изпитва до краен предел границите на тялото на жената и да решите дали да й вярвате или не. В края на статията сме ви подготвили малък бонус за митове, свързани с раждането на много деца, така че не го пропускайте!

Валентина Василиева е първата жена на селянин на име Фьодор Василев от Шуя, Русия. Семейството живее през 1700 г., между 1707-1782. Смята се, че Валентина е починала на 76-годишна възраст, оставяйки след себе си потомство, състоящо се от 69 деца, от които само две момчета са починали като бебета.

Според Световните рекорди на Гинес,тя е „най-плодотворната майка, раждала се и раждала някога”. Жената преминава през 27 бременности – 16 от тях са с близнаци, 7 – тризнаци и 4 – четиризнаци.

Очевидно тя не е раждала през целия период от живота си. Когато изчислявахме нейните „плодородни“ години, разбрахме, че те се падат от приблизително между 1725 и 1765 година. Това означава 40 години за 27 бременности. Това може да изглежда достатъчно на пръв поглед, невъзможно на втори поглед и съмнително за третия поглед, така че нека направим някои изчисления.

Може да знаете, че средната бременност отнема 40 седмици. Но колкото повече деца имате в утробата, толкова по-вероятно е вашият термин да настъпи по-рано. Според изчисленията г-жа Василиева може да е имала 37-седмична бременност с близнаци, 32-седмична бременност с тризнаци и 30-седмична бременност с четиризнаците.

Ако добавим всичко това, ще получим 936 седмици. Една година се състои от 52 седмици, така че ако разделим получените числа, получаваме 18 години. Така че, г-жа Василиева е трябвало да прекара цели 18 години от живота си с надут корема. Звучи доста предизвикателно само по себе си, нали?

Докато теоретично г-жа Василиева имаше достатъчно време, за да износи всичките си бебета, има още няколко факти, които трябва да се вземат под внимание.

Първо, има такова нещо като многократна овулация, когато тялото на жената отделя няколко яйцеклетки на един цикъл. Въпреки че това не е най-често срещаното нещо в света (приблизително 5-10% от всичките ви менструации са такива), все още има шанс Валентина да е просто феномен. Много специален, между другото, ако тя е успяла да избегне синдрома на изчезващия близнак: явлението, което се случва, когато един от близнаците (или няколко) се абсорбира от плацентата, по-силен плод, или дори тялото на майката. Синдромът е доста често срещан при многоплодна бременност и се среща в 21-30% от случаите.

Второ, бременността и раждането са предизвикателство за тялото на жената. Когато бременността е една след друга е интервал от по-малко от 18 месеца, рискът от усложнения се увеличава както за майката, така и за бебето. Тялото на жената просто не разполага с достатъчно време, за да се възстанови от всички промени, причинени от предишната бременност, както и да възстанови всички загубени хранителни вещества. Сега, ако две от бременности са рискови, представете си, че имате 27 от тях, без да имате време за почивка.

Трето, експертите се съмняват, че много от децата (както и тяхната майка) ще оцелеят дори с днешните лекарства, да не говорим за руската провинция от 18-ти век. По това време всяка бременност е представлявала риск. Добавете факта, че те са отрудени селяни и трябва да работят и да се грижат за децата едновременно. О, и не забравяйте за храна и дрехи за цялата тълпа. Родителите могат много добре да си представят за какво говорим, нали?

Тази история е подкрепена от факти

Сега, след като знаете всички научни съмнения и не вярвате, че това може да е вярно, нека ви кажем, че съществуват исторически факти, които говорят в полза на Василев.

Имаше списък, изпратен от Николския манастир на Москва на 27 февруари 1782 г., който показа, че Федор Василев е имал 82 деца живи по това време от два брака. Втората му жена го е „дарила“ с 18 деца: 12 близнаци и 6 тризнаци. Данните от списъка са публикувани през 1834 г. в Санкт-Петербургската панорама.

През 1783 г. сп. „Джентълменс“ публикува статия, в която е включен списък на случая с Василиева. Авторът на списъка казва, че „извънредната плодовитост“ може да идва от „мъжа самостоятелно, или от жената, или и двете заедно“, но по-вероятно е причината да е Феодор, както се повтаря историята с втората му съпруга.

Статията на Ланце твърди, че Френската академия на науките се е опитала да разследва случая и се обърнала към Императорската академия в Санкт Петербург. Било им казано, че Василеви живеят в Москва и са получили „специални услуги” от правителството.

Често се смяна, че на тази снимка е събрана голямата Василева фамилия, но всъщност това е грешка. На тази снимка можете да видите семейството на Джоузеф Ф. Смит, един от председателите на Църквата LDS. Той бил женен 6 пъти и станал баща на 45 биологични и 5 осиновени деца.