Разкошните естествени бюстове на 7 италиански актриси, до които холивудските силиконки са като мокри фитки (СНИМКИ)

Чувствената красота на италианските актриси от златния период на киното е тържество на женствеността и естествеността. Когато още няма тунинг. 

 

Тези актриси не са се нуждаели от килограми силикон, за да покажат впечатляващо деколте. А, тъй като са имали какво да покажат (за всеобща радост), те без всякакво кипрене са демонстрирали природните си дадености.

Моника Белучи е последната от плеядата италиански красавици актриси от ХХ век. Нейната кариера започва през 90-те години. Та тази снимка деколтето ѝ е на границата на скандала. Извънредно дълбоко…

През 70-80-те е пикът на популярността на Орнела Мути. Незабравим е нейният дует с Челентано в Как забыть ее дуэт с Челентано в „Укротяване на опърничавия“!  На тази снимка тя е съвсем мласичка, а деколтето ѝ съперничи по смелост на това, което виждаме при Орнела Мути.

60-70-те е времето, когато сияе красотата на Изабела Роселини. Дъщеря на изтъкнат италиански режисьор и знаменита шведска актриса Изабела хармонично съчетава средиземноморската страст със скандинавската сдържаност. Неповторимо!

50-60-те е времето, когато киното в Италия е в разцвета си. Точно през този период е върхът на популярността на потресаващи актриса, чиято красота просто отнася времето и пространството. Те са вечни!

Клаудиа Кардинале… Незабравима от „Червената палатка“, „Роко и неговите братя“ и, разбира се от „8 1/2“ на Фелини.

Анита Екберг – звезда на Федерико Фелини. Ето неин незабравим кадър от „Долче вита“

Джина Лолобриджида, който взе акъла на всички зрители с деколтето си още с първото си появяване на екран във „Фанфан Лалето“, където играеше заедно с потресаващия Жерар Филип.

И, накрая, разкошната, великата Софи Лорен. Ах, каква жена… На този кадър тя е в рядък за себе си образ – блондинка. Но и отива. На нея всичко ѝ отива.