Българка развенча заблудите за турските мъже

Вече ви разказахме за жените в Турция и какви са митовете за тях. Ето и разказ за мъжете там през погледа на българската блогърка Ирина Василева, която споделя наблюденията си и също развенчава някои заблуди за тях.

„Дайте да обсъдим младите мъже там…

Ще опиша само за наблюденията си за абсолютно обикновените момчета, които може да срещнете по улиците, в кафенета, подлези и др. Тук няма да споменавам турските „мачовци“, макар в Истанбул те да са в огромни количества.

Моите наблюдения са, че това е съвсем отделна категория мъже, най-често вече и не много млади …

Така че, да започнем разбира се с външността. Не мога да кажа, че младите турци са красиви … Въпреки, че определено могат да се нарекат забележителни: тъмни очи и коса и някакъв вътрешен плам. Знам, че има любители на този вид външен вид, следователно въпросът красиви или не е достатъчно спорен.

Но фактът, че младите хора в Истанбул се грижат за себе си и се обличат много стилно, не може да бъде отречен. И това се възприема като норма.

Подстригването най-често е с дълъг бретон. Е, и брадата е доста често срещано явление. При дрехите се предпочитат тесни джинси и тениски.

Такова внимание към външния им вид е изключително, те са модерни, фини и дори загърбват типично балканското и за нас излъчване.