Кубрат Пулев влиза в политиката. Ето коя партия ще застане зад нaй-успешния наш боксьор

Кубрат Пулев – Кобрата е на път да влезе и в политиката. Най-успешният български боксьор ще бъде част от нов политически проект, гласят коментари на близки до щаба му

Спортистът обаче не бърза да влезе в дълбоките води на политиката, тъй като за момента се е фокусирал върху състезателната си кариера. „Не е моментът да говорим сега за това. Имам още работа на ринга”, лаконичен е Пулев, пише „България днес”.

И двамата братя Пулеви – Кубрат и Тервел, са големи родолюбци и това е причината да се впуснат в подобно поприще след края на спортните си кариери.

Засега обаче политическия проект с участието на Кобрата се отлага, тъй като той иска да насочи усилията си към още един опит да завоюва световната титла. И евентуално да се включи в парламентарните избори през 2021 година.

Кубрат Пулев не е единственият спортист, който се впуска в политиката. Преди него Виталий и Владимир Кличко основават своя партия в Украйна и дори печелят трето място на изборите през 2012 година. Кличко дори става кмет на Киев през 2014 година, а Владимир планира също да се впусне трайно в политиката.

За момента Кубрат Пулев е съсредоточен върху мач с Антъни Джошуа, който пък си организира зрелищно равенство с Тайсън Фюри преди месец. 

От щаба на спортиста разкриват, че желания от Джошуа съперник – Дионтей Уайлдър е отказал да се бие с него на 13 април, за да може да се срещне отново с Тайсън Фюрю.

„Все още нямаме отговор от Уайлдър. Рано или късно ти става ясно, че те може би не искат този мач. Но, предполагам, че си планират реванш с Фюри”, казва Еди Хърн по повод срещите.

Според worldboxingnews.net това означава, че до края на 2019 година Джошуа ще се бие с Дилън Уайт, Джарел Миръл и Кубрат Пулев. И ще срещне победителя от Уайлдър – Фюри чак догодина.

По всяка вероятност Кобрата ще се бие с Джошуа.

Коментари