Момичето, на което всички се подиграваха и обиждаха заради теглото му, сега изглежда като филмова звезда

Има милион и една причини, поради които някой може да иска да отслабне.

Би могло да бъде за ползите за здравето, да може да се съберете в дрехи с определен размер , може да бъде просто поради социалната стигма, свързана с наднорменото тегло.

За Джози Десгранд, тийнейджърка от Австралия, това е Instagram. Само на 16-годишна възраст Джози наклони везните на 128 кг и знаеше, че нещо трябва да промени.

Недоволна от тялото си, то непрекъснато й напомняше как изглеждат другите момичета, докато тя преглеждаше Instagram и виждаше слаби, привлекателни модели, които се усмихваха.

Преди това бе опитвала диети, но неуспехът й да се придържа към тях я остави на спиралата на самосъжалението и нездравословната храна.

В крайна сметка, тя реши, че е време да сложи нещата в ред.

 

– Влязох в стаята си и се съблякох по бельо, казва тя. После сключих сделка със себе си!

– Вече не си дебела Джози!

„Снимах себе сипод различни ъгли, развълнуван за следващото ми пътуване в опити за загуба на тегло. Използвах метър и записвах размерите си, знаейки, че имам дълъг път, но исках да проследя всяка промяна, без значение колко малка е. „

Джози си поставя малки цели и започна да следи напредъка си. Не след дълго 16-годишната забелязва промени тук и там. Тя е на диета с ниско съдържание на въглехидрати, без захар и увеличава приема на вода.

Заедно с баща си, който се присъединява към пътуването ѝ за отслабване, отхвърля килограмите един по един – Тя успява да намали теглото си до 90 кг само чрез диета.

Тогава започва да разбира нещата, като добавя и фитнес зала.

Тя казва: „Работата във фитнеса ми даде допълнителен тласък, за да постигна целта си.”

Вместо да бъде източник на завист и депресия, Instagram стана един от най-силните мотиватори на Джози. Тя започна да набира последователи, които не само искаха да видят нейната трансформация, но и да вземат съвети от нея.

„Споделих режима си на хранене и напредъкът в моя Instagram профил  @nolongerfatjosie . Моите последователи бързо нарастваха и всеки от тях беше по-благосклонен от последния. ‘Изглеждаш страхотно!’ Те пишеха. – Ммм, имате ли рецептата?

– С хора от цял ​​свят по пътя ми, никога не съм мислила да се откажа. Отделяйки по един час всяка нощ, отговарях на всеки човек. Тъй като бях подобрила положението си отпреди, сега исках да помогна на колкото се може повече хора. – Продължавах да пиша, когато някой си  мислеше, че не мога повече да отслабна.

Промяната

Днес Джози тежи около 60 килограма, по-малко от половината от предишното си тегло. Това, което първоначално е било диета, се е превърнало в промяна в начина на живот.

Не ни вярвате? Просто разгледайте снимките по-долу: