Никога не правете тези неща на рождения си ден, за да не си навлечете злини и лош късмет:

Всички сме малко или много подвластни на суеверията , дори да не го признаваме. Само вижте колко хора край вас носят червен конец на китката си! Едни от най-старите суеверия са свързани с рождения ден – смята се, че този ден е особено важен и всичко, което правим на него, носи  магическо значение . А ако спазвате следващите „правила“, можете да управлявате събитията от бъдещето, да привлечете успех и щастие в живота си.

какво не се прави на рождения ден

Какво да не правим на рождения си ден

В никакъв случай не празнувайте рождения ден предварително – смята се, че това скъсява живота ви.


Не вземайте нищо назаем ден преди рождения си ден и на самата дата (не искайте сол от съседа, а още по-малко – пари!). В противен случай през цялата година ще бъдете преследвани от финансови проблеми, несполуки, неприятности и конфликти на работното място.
Не давайте милостиня и заем на никого на рождения си ден – запазете късмета и благополучието за следващата житейска година.
Ако е възможно, се въздържайте от общуване с болни хора – съществува риск да привлечете чуждите болести към себе си. Ако това не може да се избегне, поставете в джоба си сребърен предмет (който и да е) – той ще укрепи вашето енергийно поле, за разлика от болестите.
Хората, които каните на рождения си ден, също оказват влияние върху следващата ви година.

На празника не трябва да присъстват 9, 13, 18, 51, 21, 13, 99 или 100 гости. Смята се, че тези числа предизвикват неприятности на рожденика.
Същото важи и за броя на свещите на празничната маса и тортата. Ако възрастта ви съвпадне с някоя от гореизброените цифри, можете да се измъкнете от ситуацията, като купите свещи под формата на фигури или изцяло да забравите за свещите.
В деня на раждането бариерата между вас и отвъдния свят изтънява, така че ставате особено податливи на добро и лошо. Ето защо не е необходимо да каните хора, с които нямате прекалено топли отношения, както и тези, в чиито намерения се съмнявате.
Ако някой счупи чиния навръх рождения си ден, трябва да каже: „За късмет!“. Може да изхвърлите парчетата едва на следващия ден – за да не излезе късмета от къщата. Същото важи и за изхвърлянето на боклука – по-добре е да го отложите до следващата сутрин.

суеверия рожден ден

Какво не можете да подарявате на рожден ден

Подаръците също играят магическа роля в съдбата на рожденика. Ето защо знаменията, свързани с тях, също са важни.

Пребройте цветята в букета (най-добре бройте стъблата). Трябва да са нечетен брой! В противен случай премахнете едно цвете или изхвърлете букета.

Нежелателно е да се подарява галантерия и керамични съдове (портфейли, ръкавици, вази и т.н.) – те водят до сътресения в работа и проблеми с финансите. В крайни случаи, за да „неутрализирате“ тези подаръци, трябва да поставите монета в тях. Както дарителят, така и рожденикът могат да направят татова.

Ножът като подарък символизира конфликти в семейството. Същото важи и за всички остри и режещи предмети (игли, ножици, саби и др.). Не ги дарявайте! А ако сами ги получите като подарък за рождения ден, тогава по-добре да се отървете от тях.

Перли за рождения ден на жена означават сълзи, така че не подарявайте предмети, инкрустирани с перли. По същата причина не дарявайте и носни кърпички. Ако все пак получите такъв подарък, той трябва да бъде напръскан със светена вода, преди да го използвате.

Огледалото е коридор между два свята, реалния и отвъдния. Тъй като на рождения ни ден нашето енергийно поле е много податливо, огледалото, получено като подарък, може да играе фатална роля в съдбата на рождения ден. Погледнете го едва на следващия ден!

Не приемайте подаръци от хора, в чиито намерения не сте сигурни – може да получите „изненада“ под формата на магия или проклятие. Ако не можете да откажете, когато вземете подаръка, кажете на себе си: „Вземам само това, което виждам, а невидимото запази за себе си“. И мислено се прекръстете. И ако след това все още се съмнявате в намеренията на дарителя, тогава се отървете от подаръка.

По-добре изхвърлете дадена вещ, отколкото да я подарявет другиму!

Желаем ви здраве и дълголетие!

Коментари