Скандинавски хороскоп: от 21 януари – 19 февруари амбициозни, не се спират пред нищо, от 20 февруари – 20 март обичат домашния уют

Това е много стар и доста точен хорскоп. Викингите са го създали, свързан е с боговете в скандинавската митология и така са определяли характера на всеки човек. 

Вижте какво е най-характерно за вашата личност и кой бог ви покровителства според датата ви на раждане:

1.

21 януари – 19 февруари

Хората, родени през този период, са ръководени от бог Вали.

Те са доста амбициозни и не се спират пред нищо, за да постигнат онова, което са намислили. На работното място са големи кариеристи и биха загърбили най-близките си, за да се издигнат в обществото.

2. 20 февруари – 20 март

Тези хора са подвластни на богинята Сага. Те обичат домашния уют и уединението в своята стая. Не можете да ги накарате да отидат на парти или някое шумно събитие. Родените през този период са много отзивчиви и винаги поставят желанията на другите на първо място.

3. 21 март – 19 април

Родените по това време на годината са под влиянието на бог Один. Те държат да са лидери във всичко, с което се захванат. Лошото им качество е че понякога се държат доста арогантно с хората, за да покажат успехите си. Също така са избухливи и нахални.

Подобно на властния скандинавски бог, родените през този период са лидери, които не се спират пред нищо, за да достигнат целта си. Сред негативните черти на представителите на тази зодия са избухливостта и агресията.

4. 20 април – 19 май

Богинята Скади ръководи хората, появили се на бял свят през този период. Присъщо за тях е да влизат често в конфликти. Те обичат да се заяждат и дразнят хората с поведението си. Доста инатливи са и никога не биха направили компромис за сметка на някой друг.

5. 20 май – 20 юни

Закриля ги бог Балдер. Подобно на него, те винаги търсят справедливостта и закрилят по-слабите около тях. Те са доста комуникативни и лесно се сприятеляват. С приветливата си усмивка успешно водят преговори.

Родените под този знак търсят справедливостта и за нея са готови на всичко. Много са сръчни и с доста приветлив характер.

6. 21 юни – 22 юли

Според хороскопа на викингите, хората, родени по това време на годината, са подвластни на бог Хеймдал. Те се славят със своята дипломатичност и умения за разрешаване на всяка една заплетена ситуация.

7. От 23 юли до 21 август

Хората родени по това време на годината, са подвластни на богинята Фрея. Според скандинавската митология, тя била много красива. Затова онези, които са под нейната закрила, притежават особен чар и харизма. Те са общителни и толерантни.

8. От 22 август до 22 септември

Много доблестни хора, които държат на коректните отношения. Управлявани са от бог Форсети. Не харесват говоренето зад гърба и са готови да прекратят връзката си с всеки, който ги измами.

9. От 23 септември до 22 октомври

Хората, дошли на бял свят през този период, са ръководени от бог Ньорд. Те не се спират – спортуват, пътуват, ходят по планините. Обичат авантюрите и могат да оставят работните ангажименти настрани, за да се впуснат в поредното приключение.

10. От 23 октомври до 21 ноември

Подвластни на бог Видар. Той имал доста тежък характер и се славел с това, че обича да отмъщава. Хората, чийто рожден ден е през периода, са верни приятели, но ще отмъстят на всеки, който ги предаде или нарани техните най-любими хора.

11. От 22 ноември до 21 декември

Тази група от хора обожава природата. Там те намират уединение и спокойствие. Покровителствани са от бог Ул. Друго, с което са известни, е че обичат да се включват в благотворителни инициативи и помагат на хора в нужда.

12. От 22 декември до 20 януари

Те са много трудолюбиви личности и това се дължи на бог Фрей, който бил земеделец. Освен това са креативни и никога не страдат от липса на идеи. Славят се още с това, че са организирани. Това им помага да работят в екип. Стават и за ръководни постове.

Коментари