Всички знаем, че руснаците и американците наистина пият като отвързани, но на другата сутрин им се ще да не са се раждали. Гърците и сърбите също сръбват яко, но после далеч не страдат по същия начин. И за това си има национално-психологически причини, изразени в начина на пиене.
Има някои методи, които могат да помогнат на обикновените, нормално пиещи хора – не за професионалисти:
Никога сам
Ако човек е тъжен, той се налива и се напива.
За пиенето винаги търсете компания, веселете се, пейте и танцувайте. Така алкохолните пари излизат и човек по-трудно се напива.
Мезето е закон
Задължително трябва да има мезе. Ако почнеш да пиеш гладен, после ще те цепи глава. Задължително хапвай изобилно мезета, чипс, фъстъци, салати и каквото друго има. Не се тъпчи наведнъж, но мези две-три хапки с всяка глътка.
Олио на гладно
За по-сериозните „професионалисти“ се препоръчва 2-3 глътки олио или зехтин, тъй като е известно, че мазнината „тапицира“ стомаха.
Много вода
Когато усетиш, че си прекалил с пиенето започни да пиеш много вода и да спреш да се наливаш.
Първо вино, после ракия
Според експертите първо се пие виното, а най-накрая аперитивът – нещо, което у нас се прави винаги наобратно.
Без цигари
Цигарения дим не само образува плътна, воняща мъгла, която осмърдява дрехите, но после образува невероятно главоболие и вкус в устата сякаш си облизвал използван пепелник.
Повръщай
Ако ти се драйфа го направи…След това ще се почувстваш облекчен, а прекалено многото алкохол, който си изпил за прекалено малко време ще е в тоалетната.
Два вида алкохол – винаги разделени
От смесването на различни видове алкохол много боли глава. Както има един хубав лаф имат хубав лаф: Виното ти казва – ти ходи, аз ще те настигна, а ракията говори – ти ходи, аз съм с теб.
Така няма да се оплаквате от нещото наречено „махмурлук“…или поне не много.