Ето как се прави сватба от чеченски олигарх, който омъжи внучката си

Руската студентка, 22-годишната Айна Джабраилова, внучка на милионера Умар Джабраилов, се омъжи на пищна чеченска сватба в Москва през уикенда за петролния мениджър Хайдар Шерипов. Около 600 сватбени гости присъстваха на двудневната церемония.

Невестата опаковаше зестрата си в 32 торби „Louis Vuitton“ и „Versace“, които сами по себе струват ужасно много.

Въпреки че не е известно каква е зестрата, се смята, че тя не е в пари, а също в дарове.

Една от двете сватбени рокли, които носи на сватбата, е създадена от ливанският моден дизайнер Зухайр Мурад. В оригинала тя имаше полупрозрачна пола, преди булката да поиска да се смени подплатата ѝ. Вторият ден от церемонията тя носеше рокля на Елия Саба, също ливански дизайнер.

Церемонията се проведе според всички правила на чеченската традиция, което означаваше, че младоженецът Хайдар Шарипов не е с булката през по-голямата част от церемонията. Също така, алкохолът е забранен, а булката трябва да стои права през цялото време. За да се подготвят за сватбата, младата булка и майка ѝ отишли да пазаруват за тоалети в Милано, Париж и Дубай.

По време на сватбата Айна гледаше през цялото време в пода, със сериозен израз на лицето, както изисква традицията. Чеченската булка трябва да мълчи на сватбата, защото прекомерната реч се смята за знак на празноглавие и нескромност. Тя беше оставена на отделно изолирано място, както повелява традицията. Булката не може да танцува по време на сватбата си. Според чеченските обичаи мъжете и жените не трябва да са твърде близки един на друг на дансинга.

Според чеченската традиция булката има право да предлага само вода на гостите и им пожелава добро здраве. Докато не я предадат на съпруга си, нейният брат я следва непрекъснато. На невестата по време на сватбата, за известно време ѝ се дава да подържи в ръце нечий първороден син, за да бъде бракът благословен с деца. По време на церемонията гостите подаряват на младоженците подаръци. Жените обикновено носят полезни неща за дома, докато мъжете даряват пари или овце. По време на сватбата, гостите се забавляват от професионални танцьори с традиционни танци.

Коментари