За нищо на света не спете на тази страна! Причината за това е ужасяваща!

Изследователите са установили, че е много полезно да спите на лявата страна. Причините са доста прости и правдоподобни. Ето кои са те:

1) Подобрява се лимфния дренаж

Изследването показа, че сънят на лявата страна в действителност има положителен ефект върху функционирането на лимфната система.

Тази система транспортира важни хранителни вещества и почиства организма чрез премахване на отпадъците, които се филтрират от лимфните възли.

Тъй като тези отпадъци се преместват от лявата страна, сънят на тази страна помага да се подобри дренажа.

2) По-добре е за сърцето

Сънят на лявата страна улеснява работата на сърцето и помага да изпомпва кръвта в тялото. Това е така, защото основната артерия (аорта) е наклонена наляво. Когато спим на дясната страна, кръвта трябва да се изпомпва по-силно. А когато спим на лявата страна, кръвообращението се подобрява, пише лекувай.бг.

3) Подобрява храносмилането

Когато спим на дясната страна, ние включваме потока на стомашна киселина в хранопровода. Това са т.нар. “киселини”! Но когато спим на лявата страна, стомашната киселина не може да потече в хранопровода, тъй като тя излиза от дясната страна на стомаха. Ако имате проблеми с храносмилането, определено трябва да опитате да спите на лявата страна.

Ако все още не сте сигурни, опитайте да спите на лявата си страна в продължение на няколко вечери и ще забележите, че ще се чувствате по-здрави. Опитайте!