Залепваш най-обикновена кора за банан на ръката, ефектът идва само след секунди! Няма да повярваш какво ще се случи!

Те дават незабавна подхранващ количество енергия – изследванията показват, че само за две банани осигуряват достатъчно енергия за напрегната работа 90 минути. 

Това не е, следователно, водещи спортисти бананови плодове чудо в света се считат не. 1!

Въпреки това, корите от банани са не по-малко важни о
т плодовете!

Вижте списък на най-7 начини за използване на кората след изяден банан

1 Избелване на зъби

Искате красиви бели зъби – използвайте бананови кори. Разтрийте зъбите на тяхната вътрешна повърхност всеки ден в продължение на 2 седмици, и скоро ще видите резултата.

2. Премахване на брадавици по кожата

Имате проблем с постоянна поява на брадавици по кожата. Този проблем може да бъде решен с помощта на кожата на банан. В допълнение към отстраняването им ще предотврати повторната им поява. Поставете парче банан на кожата над брадавицата, приложете лейкопласт или лепенка оставете за една нощ. Повторете процеса, за да завършите премахването на брадавици.

3.Лечение на акне и бръчки

Цялостна грижа за кожата с бананови кори. Чудесно е за намаляване на бръчки и петна по лицето. Тя съдържа антиоксиданти и анти-ейдж, овлажнява и подхранва кожата и в крайна сметка се подобрява нейната еластичност и гъвкавост. Просто разтривайте кората в кожата на лицето, особено в по-възпалени проблемни области и оставяте за половин час.

4. Лечение на псориазис

Банановите кори може  да не излекуват напълно това заболяване на кожата, но може да успокоят симптомите – сърбеж и зачервяване и ускоряване на изцелението. Търкайте върху засегнатата област и оставете за 10 минути.

5. Обезболяващо

Банановата кора е отлична и като аналгетик. Ако имате болезнени места по тялото леко разтривайте с бананови кори върху засегнатата област и оставете за 15 минути. Скоро ще се почувствате облекчение.

6. При ухапване от насекоми

Ако имате ухапване от насекоми върху тялото, от които можете да получите сърбеж, вместо това, опитайте се да успокоите място, така че да натъркайте с бананови кори.

7. Почистване

Кората на банана от вътрешната страна има мастни и питателни хидратиращи свойства и затова е идеална за почистване на обувки от естествена кожа, мебели, и сребърни бижута.